Trabzon'da Dortmund'a yemek

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları ve Türkiye'den Almanya'ya işçi göçünün 50. yılı kutlamaları programı kapsamında Trabzon'a gelen Almanya'nın Dortmund kenti Belediye Başkan Yardımcısı Wilhelm Steitz ve

Trabzon'da Dortmund'a yemek

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları ve Türkiye'den Almanya'ya işçi göçünün 50. yılı kutlamaları programı kapsamında Trabzon'a gelen Almanya'nın Dortmund kenti Belediye Başkan Yardımcısı Wilhelm Steitz ve beraberindekiler onuruna yemek verdi.

İldeki bir restoranda verilen yemeğe, Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Orhan Genç, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, Trabzon Belediye Gençlik Meclisi Başkanı Muammer Tosun ve 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları için Almanya'dan gelen konuklar katıldı.

Gümrükçüoğlu, yemekte yaptığı konuşmada, Dortmund ile kardeş şehir ilişkilerinin geliştirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirterek, ''İki kent arasındaki kültür, sosyal ve spor alanındaki ilişkileri geliştirmek için birlikte projeler geliştiriyoruz. Tarih ve uygarlık kenti Trabzon'da, Dortmundlu misafirleri ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum'' dedi.

Gösterdikleri misafirperverlikten dolayı Gümrükçüoğlu'na teşekkür eden Wilhelm Steitz ise ''Yapılan ziyaret ve görüşmeler ile birlikte birbirimize çok yakın olduğumuzu ve aramızda bir sıcaklık olduğunu görüyorum. Her iki kent arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi için başlatılan görüşmelerde epeyce mesafe alındı. Trabzon'dan güzel anılarla ayrılıyoruz'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel