Trabzon'da dönüşüm sürüyor

TOKİ ile Trabzon Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi’nde kamulaştırmaları tamamlanan toplam 44 bina yıkıldıTrabzon Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) ortaklaşa gerçekleştirdikleri Ayasofya Kentsel Dönüşüm P

Trabzon'da dönüşüm sürüyor

TOKİ ile Trabzon Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi’nde kamulaştırmaları tamamlanan toplam 44 bina yıkıldı

Trabzon Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) ortaklaşa gerçekleştirdikleri Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kamulaştırmaları tamamlanan son 9 binanın da yıkımı müze çevresinde bulunan 44 binanın yıkımı tamamlandı. Anıtlar Kurulu'ndan geçen peyzaj düzenleme projesinin yapım ihalesinin ise TOKİ tarafından önümüzdeki aylarda gerçekleştirileceği bildirildi.
 
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı açıklamada, Ayasofya'nın tarihi kimliğini ortaya çıkarmak için böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.
 
Gümrükçüoğlu, "Şehrin balkonu diye tabir edilen ve şehrimizin çok önemli bir kültürel hazinesi olan bu müzemizin TOKİ ile yaptığımız protokoller sonrasında uygulamasını başlattık. 44 binanın yıkılacağı proje kapsamında daha önce kamulaştırdığımız 35 binanın yıkımını gerçekleştirmiştik. Geriye kalan 9 binanın kamulaştırmaları yapılarak binaların yıkımı tamamlandı." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler