Trabzon'da Don uyarısı

Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü zirai don ile kuvvetli buzlanma olayına karşı yaptığı meteorolojik uyarı üzerine Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, bir açıklama yaptı. Don ve buzlanma olayına karşı vatandaşları uyaran Vali Öz yaptığı açıklamasında;“Ocak ayınd

Trabzon'da Don uyarısı
Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü zirai don ile kuvvetli buzlanma olayına karşı yaptığı meteorolojik uyarı üzerine Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, bir açıklama yaptı.
 
Don ve buzlanma olayına karşı vatandaşları uyaran Vali Öz yaptığı açıklamasında;
“Ocak ayında zirai faaliyetlerin devam ettiği kıyı bölgelerden Karadeniz kıyı kesimlerinde bu gece ve yarın sabah saatlerinde orta kuvvette, Perşembe ve Cuma günü ise kuvvetli zirai don olayı beklendiğinden; bu bölgelerde tarımsal faaliyetle uğraşan vatandaşlarımızın zirai don olayına karşı tedbirli olmaları gerekmektedir.
 
Özellikle yarından itibaren hafta sonuna kadar ülke genelinde hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalması ile kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden vatandaşlarımızın buzlanma ve don olayına karşı da tedbirli ve dikkatli olmaları, mümkün olduğunca trafiğe özel araçlarla çıkmamaları, trafikte bulunanların da kış lastiği ve zincir takmaları gerekmektedir. Yaylalara, ulaşımı zor olan yerlere de kesinlikle çıkılmamalıdır” dedi.
 
Öte yandan gece geç satlerde karın bastırması ile acil kordinasyon merkezi toplanarak okulların tatil edilip edilmeyeceği konusunda karar verecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel