Trabzon'da dolmuşlara zam!

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Turan Altuntaş, Trabzon'da yarından itibaren dolmuş fiyatının 1.5 TL olduğunu belirterek öğrenci dolmuş ücretlerinin ise 1.2 TL olduğunu söyledi. Durak başkanlarının katılımıyla yaptığı basın toplantısında y

Trabzon'da dolmuşlara zam!

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Turan Altuntaş, Trabzon'da yarından itibaren dolmuş fiyatının 1.5 TL olduğunu belirterek öğrenci dolmuş ücretlerinin ise 1.2 TL olduğunu söyledi.

 

Durak başkanlarının katılımıyla yaptığı basın toplantısında yaklaşık 3 yıldır zam almadıklarını kaydeden Altuntaş, "Yaklaşık 3 aydan beri zam konusu tartışmaları bugüne kadar devam etti. Gelmiş olduğumuz süreçte en son 2008 yılının 3 ayında zam aldık. Bu zammı alırken mazot 1.4 TL idi, şu anda 3.67 TL olmuştur. 3 yıllık süreçte 1 kuruş zam almamışız. Bugün istediğimiz 250 kuruş zammı bu esnafa fazla görenleri kınıyorum. Bu süreçte şoför esnafının hak ve menfaatlerini savunacak oda Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odası’dır. Bugüne kadar yapmış olduğumuz istişarelerle her zaman iyi niyetli çalışma içersinde olduk, bu saatten sonra da kırmadan dökmeden tartışmadan iyi niyet içersinde olmaktan yana olduğumuzu açıklamak istiyorum. Trabzon'daki sivil toplum örgütlerinin, Trabzon halkının 1.25 TL den 1.5 TL'ye hiç bir itirazı olan vatandaşımız yok. Ancak bazı kesimler sadece kendi egolarını tatmin etmek için ortaya çıktıkları için bu bizi üzüyor. Üniversite öğrencileri, ilköğretim öğrencileri tarife konusunda kanunda yeri olmamasına rağmen biz yıllardan beri bu uygulamayı yapıyoruz. Eğer bize mantıklı bir şekilde yaklaşım gösterilse idi bizde mantıklı şekilde yaklaşımı, hassasiyetle karşılardık ama malesef olmadı. Şoförler Odası olarak hiç kimseyle kişisel bir problemim yoktur. Ben burada başkanlık yapıyorsam isem bu arkadaşlarımın hak ve hukuklarını savunmakla mükellefim. Bugüne kadar hiç bir kanunsuz işe başvurmadık, bugünden sonra da başvurmayacağız. Yarından itibaren siviller için dolmuş 1.5 TL, üniversite öğrencileri ve ilköğretim öğrencileri de bunun içinde olmak kaydıyla öğrenciler için 1.2 TL’dir" dedi.

Esnaf olarak aralarında geçen sıkıntılarının anlık olduğunu belirten Altuntaş, bu sıkıntıları genel ve kişisele yaymanın doğru olmadığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel