Trabzon'da dolmuş zammı tepkisi

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Kara, Trabzon Şoförler Otomobilciler Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odasının uygulayacağı söylenen siviller için 1.50 TL, öğrenciler için 1.20 TL'lik fiyat tarifesinin hiç bir yasal dayanağı olmadığını belirte

Trabzon'da dolmuş zammı tepkisi

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Kara, Trabzon Şoförler Otomobilciler Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odasının uygulayacağı söylenen siviller için 1.50 TL, öğrenciler için 1.20 TL'lik fiyat tarifesinin hiç bir yasal dayanağı olmadığını belirterek bunun fiili bir durum ve uygulama olduğunu belirtti.

Kara, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada onaylanan yeni bir tarife olmadığından halen geçerli olan ücret siviller için 1.25 TL ve Öğrenciler için 0.90 TL olduğunu belirterek, " 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu’nun 62. maddesi, ve Esnaf ve Sanatkârlarca Üretilen Mal ve Hizmetlerin Fiyat Tarifeleri Hakkında Yönetmeliğin 5. maddesi uyarınca dolmuş ücret tarifesini onaylama yetkisi Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine tanınmıştır. Trabzon Şoförler Otomobilciler Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odasının dolmuş ve taksi ücretlerini belirleme yetkisi olmayıp, sadece birliğimizin teklif yetkisi bulunmaktadır. Trabzon Şoförler Otomobilciler Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odasının Birliğimize 2011 yılından geçerli olmak üzere teklif ettiği dolmuş ve taksi ücret tarifeleri birlik yönetim kurulumuzca incelenmiş olup, şu ana kadar yapılmış olan tekliflerin tümü 5362 sayılı yasanın 62. Maddesi ve ilgili yönetmeliğin 5. maddesi ile bu konuda verilmiş, idari yargı kararlarına aykırı olduğundan ret edilmiştir. Trabzon Şoförler Otomobilciler Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odasınca kamu oyuna duyurulan ve 17 Mart 2011 tarihi itibariyle uygulanacağı söylenen siviller için 1.50 TL ve Öğrenci İçin 1.20 TL’lik fiyat tarifesinin hiçbir yasal dayanağı olmayıp, fiili bir durum ve uygulamadır. Kaldı ki, kamu oyuna açıklanan fiili ücret uygulaması teklifi birliğimize onay için sunulmamıştır. Onaylanan yeni bir tarife olmadığından halen geçerli olan ücret siviller için 1.25 TL ve Öğrenciler için 0.90 TL’dir.

Trabzon Şoförler Otomobilciler Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odasının veya Birliğimiz dışında başkaca bir kurum veya kuruluşun fiyat tarifesi belirleme veya onaylama yetkisi yoktur. Türkiye bir hukuk devleti olup, kurallar tartışmaya yer vermeyecek kadar açık ve nettir. Tüm kamu oyunu kısır tartışmalardan uzak durmaya ve kurallara uymaya davet ediyoruz" dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel