Trabzon'da dolandırıcıların yeni yöntemi!

Trabzon’da son dönemde meydana gelen dolandırıcılık olaylarına yeni bir yöntem eklendi. Bu kez hedefte ise mobilyacılar var. İlk etapta bir mobilya dükkanına giden şahıs, buradan kendine uygun bir mobilya beğeniyor. Ardından bir ikamet adresi veren şahıs

Trabzon'da dolandırıcıların yeni yöntemi!
Trabzon’da son dönemde meydana gelen dolandırıcılık olaylarına yeni bir yöntem eklendi. Bu kez hedefte ise mobilyacılar var.
 
İlk etapta bir mobilya dükkanına giden şahıs, buradan kendine uygun bir mobilya beğeniyor. Ardından bir ikamet adresi veren şahıs mobilyacıya mobilyaları buraya götürmesini kendisinin ardından çek veya kredi kartı ile bu mobilyaların parasını ödeyeceğini söylüyor.
 
Burada ikamet adresi belli olduğundan dolayı her hangi bir olaydan şüphelenmeyen mobilyacıda ikamete mobilyaları götürürken ardından şahsın parayı ödemesini bekliyor. Ancak şahsın gelmediğini görünce bu kez eve giderek mobilyaları almak istiyor.
 
işte tam da bu noktada mobilyacı resmen şoka giriyor. Çünkü mobilyaları bıraktığı evin yeni tutulmuş olduğunu ve ardından da mobilyaların kendisinin bırakmasından birkaç saat sonra bilmediği başka bir adrese taşındığını öğreniyor. 
 
Bu yöntem ile Trabzon’da en az 5 mobilyacı dolandırılırken yeni kurban ise Pazarkapı Mahallesinde mobilyacılık yapan M.K….
 
3 adet koltuğu iş yerine gelen S.Y. adlı şahsın ikametine götüren M.K. sonradan paranın ödenmemesine üzerine mobilyaları bıraktığı eve gidince evin boşaltılmış olduğunu fark etti. Toplamda bin 500 TL’lik zararı olduğunu kaydeden M.K. polise giderek şikayetçi oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel