Trabzon’da doktorlardan eylem kararı

Trabzon Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr Hakan Uzun, aile hekimlerinin yaşadığı zorlukları anlatmak için eylem yapma kararı aldıklarını açıkladı. Eylemin ilk ayağı olarak cuma günü 1 günlük iş bırakacaklar. SİSTEMDEN KAÇIYORLARAile hekimli

Trabzon’da doktorlardan eylem kararı

Trabzon Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr Hakan Uzun, aile hekimlerinin yaşadığı zorlukları anlatmak için eylem yapma kararı aldıklarını açıkladı. Eylemin ilk ayağı olarak cuma günü 1 günlük iş bırakacaklar.
 

SİSTEMDEN KAÇIYORLAR

Aile hekimliği çalışanları ile Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Dr Hakan Uzun, şunları kaydetti;

Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları artık gelecekten umudunu kesmiştir. 20 bin aile hekimi ve 20 bin aile sağlığı çalışanına daha ihtiyacım var diyen bakanlık, acaba mevcut aile hekimlerinin ve aile sağlığı çalışanlarının, sistemden kaçış için yollar aradığının farkında değil midir?

 

BU İHANETİN İÇİNDE OLMAYACAĞIZ

Haftada 6 gün, günde 12 saatten ayda 300 saat çalışma süresi getirmek isteyen bakanlık, bu çalışma sürelerinin uluslararası çalışma kanunlarına, insan haklarına ve Anayasamızın dinlenme hakkına aykırı olduğunu bilmemekte midir? Aile hekimliği uygulamasını bitirenler ilerde ‘sağlık sistemine ihanet edenler’ olarak anılacaktır. Biz bu ihanetin içinde olmayacağız.

YARIN İŞ BIRAKACAKLAR

Sağlık sisteminin kurtuluşu aile hekimliğinden geçer. Aile hekimliğinin bitirilmemesi için 12 Aralık 2014 Cuma günü Tüm Türkiye’de 1 günlük iş bırakma eylemi yapacağız. 13 Aralık 2014 cumartesi günü tüm Türkiye’den gelen aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları ile Ankara’da miting yapacağız.

 

10833656_859885494105932_311841250_n.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel