Trabzon'da doktorlara sahtecilik davası!

Trabzon'da bir hastahanede hastaları görmeden reçete yazarak Sosyal Güvenlik Kurumu'nu (SGK) zarara uğrattıkları öne sürülen 8 doktora, 3 yıl 6 aydan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.Trabzon Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede,

Trabzon'da doktorlara sahtecilik davası!

Trabzon'da bir hastahanede hastaları görmeden reçete yazarak Sosyal Güvenlik Kurumu'nu (SGK) zarara uğrattıkları öne sürülen 8 doktora, 3 yıl 6 aydan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Trabzon Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede, doktorlar H.T, Z.K, E.H, O.M, M.R, A.Ç, O.B. ve C.T'ın, 2008 ile 2010 yılları arasında Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevliyken sigortalı Asiye Çırak, Mustafa Kara ve Mustafa Demirci'yi görmeden ve muayene etmeden, ilaç kullanım raporu ve reçete yazdıkları belirtildi.

Doktorların, bilirkişi raporunda da belirtildiği gibi şeklen gerçek, içerik olarak sahte 13 adet ilaç kullanım raporu düzenlediği anlatılan iddianamede, 28 adet reçeteyi de SGK'ya fatura eden doktorların bu şekilde söz konusu kurumu 20 bin 396 lira zarara uğrattığı ifade edildi.

İddianamede, görmeden ve muayene etmeden gerçeğe aykırı reçete düzenledikleri öne sürülen doktorların, "görevi ihmal" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından 3 yıl 6 aydan 10 yıla kadar hapsi istendi.

Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel