Trabzon'da doktora şiddete kınama!

Trabzon Tabipler Odası, Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Doktor Zakire Uslu’ya yapılan saldırının ardından basın açıklaması yaparak olayı kınadı.Kanuni Eğitim ve Araştırma hastanesi acil servis önünde Trabzon Tabipler Odası Başkanı Ahmet Rı

Trabzon'da doktora şiddete kınama!

Trabzon Tabipler Odası, Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Doktor Zakire Uslu’ya yapılan saldırının ardından basın açıklaması yaparak olayı kınadı.

Kanuni Eğitim ve Araştırma hastanesi acil servis önünde Trabzon Tabipler Odası Başkanı Ahmet Rıza Güner yaptığı basın açıklamasında herkesin başı ağrıdığında kime gittiğini, en gizli sırlarını kime anlattığını düşünmesini istiyoruz diyerek, “dün Trabzon Kanuni Eğitim ve araştırma Hastanesi Kaşüstü Acil servisinde bizleri çok üzen bir olay meydana gelmiştir.

Acil serviste görevli Dr. Zakire Uslu görevi başındayken darp edilmiştir. Öncelikle meslektaşımızın sağlığına en yakın zamanda kavuşmasını diliyoruz. Hukukun üstünlüğüne inanmış bir camia olarak adaletin suçlulara en uygun cezayı vereceğine inanıyoruz. Trabzon Tabip Odası olarak meslektaşımızın hem idari hem de hukuki süreçte yanındayız. Bizler hekimlere ve sağlık çalışanlarına karşı artarak devam eden şiddetin sonuçları kadar nedenleri üzerinde de durmalıyız. Bunun önüne nasıl geçebiliriz? Bireysel ve toplumsal eğitimin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Bunu hem okullarda verilen eğitim kalitesinin, hem de toplum yönelimi eğitimlerin artırılması yolu ile başarabileceğimize inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖFKE DİLİNDEN VAZGEÇSİNLER

Bütün siyasilerden bir ricalarının olduğunu sözlerine ekleten Ahmet Rıza Güner, “kullanmaya devam ettikleri öfke dilinden vazgeçsinler. Çünkü toplumumuzun artık sevgi ve saygı diline ihtiyacı var.  Kanun koyucu ve uygulayıcılarına seslenmemiz gerekiyor. Bugün bir meslektaşımızın mağduriyeti nedeniyle buradayız. Bu mağduriyetin önüne geçmek için yasalarımızın ivedilikle önleyici hükümlere ihtiyacı vardır. Bu sebeple kanun koyucu ve uygulayıcılarının gerekli düzenlemeleri bir an önce yapmasını talep ediyoruz” dedi.

Açıklamasının sonunda herkesin başı ağrıdığında kime gittiğini ve en gizli sırlarını kime anlattığını düşünmesi gerektiğini vurguladı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil servisine gelen bayan bir hastaya müdahale etmeye çalışan doktor Zakire uslu önce hasta ve ardından hasta yakını tarafından şiddete maruz kalmış ve şikayetçi olmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler