Trabzon’da doğalgaz iddiası

Trabzon’da AKSA şebeke çalışmalarını ağır aksak sürdürmesinin nedeni ‘ucuz doğalgaz satmak mı?’  Doğalgaz Dağıtım Şirketi, lisansını 15 Mart 2007 tarihinde 30 yıllık süreyle aldı. Sözleşme ile, ‘Birim Hizmet ve Amortisman Bedeli’ yani satış karı 0.008 cen

Trabzon’da doğalgaz iddiası
Trabzon’da AKSA şebeke çalışmalarını ağır aksak sürdürmesinin nedeni ‘ucuz doğalgaz satmak mı?’ 
 
Doğalgaz Dağıtım Şirketi, lisansını 15 Mart 2007 tarihinde 30 yıllık süreyle aldı. Sözleşme ile, ‘Birim Hizmet ve Amortisman Bedeli’ yani satış karı 0.008 cent/kwH olarak belirlendi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun fiyat tarife metodolojisine göre lisans tarihinden 8 yıl sonra doğalgazın yerel fiyatı ülke geneline göre belirleniyor. 
 
Yerel fiyat uygulama süresi 15 Mart 2015’te doldu. Tartışma tam da bu noktada başladı. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis üyesi MHPli Ali Sağır, firmanın doğalgaz dağıtım karını çok düşük bir bedelle taahhüt ettiğini ve bu düşük karın 8 yıllık süresinin dolduğuna dikkat çekti, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’na sunulacak yeni fiyat tarifesini sordu.
 
 
Fiyat tarifesine Büyükşehir’in ortaklık çerçevesinde müdahil olup olmadığını da soran Ali Sağır, tüketiciyi teşvik edecek fiyat beklediklerini kaydetti. Sağır, “Şebeke yapımının bu güne kadar son derece yavaş seyretmesinin firmanın bu 8 yıl içinde gaz satmak konusunda isteksiz olabilececeğinden kaynaklandığı düşünülebilir mi?” diye sordu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler