Trabzon'da devletin yerine ev yaptılar

Trabzon il Jandarma Ekipleri köy ve yaylalarda yapmış olduğu çalışmalarda devletin hüküm ve tasarrufunda olan arazide izinsiz yapılaşma yapan 11 kişi hakkında işlem yaptı.Çevre ve Şehircilik Bakanlığının uygulamaya koyduğu kanuna göre yayla, mezra ve köyl

Trabzon'da devletin yerine ev yaptılar

Trabzon il Jandarma Ekipleri köy ve yaylalarda yapmış olduğu çalışmalarda devletin hüküm ve tasarrufunda olan arazide izinsiz yapılaşma yapan 11 kişi hakkında işlem yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının uygulamaya koyduğu kanuna göre yayla, mezra ve köylerde betonlaşma yasaklanmıştı. Hakkında işlem yapılan 11 kişiye bu kanuna muhalefetten de ceza kesildiği bildirildi.

Ş.P, S.B, F.K, H.P, Y.D, M.K, H.Y, E.Z, Z.Y K.K ile F.N ifadelerine baş vurulmazken Cumhuriyet başsavcılığına bilgi verilerek şahıslar serbest bırakıldı. 

Son dönemlerde Giresun ile birlikte Trabzon ve Gümüşhane’nin Yaylalarında 838 ev, 144 ahır ve samanlık, 15 inşaat temeli ve 748 çevirge (telle çevrili alan) olmak üzere toplam bin 745 kaçak yapılaşma tespit edildiği belirlendiği ifade edildi.

Haber: Şükrü Üçüncü / Haber61.net 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler