Trabzon'da destek verilecek

Sabancı Vakfı, Birleşmiş Milletler "Kadınların ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı" (BMOP) kapsamında, programın uygulandığı Şanlıurfa, İzmir, Kars, Nevşehir, Trabzon ve Van'da geliştirilen projelere 20 bin ila

Trabzon'da destek verilecek

Sabancı Vakfı, Birleşmiş Milletler "Kadınların ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı" (BMOP) kapsamında, programın uygulandığı Şanlıurfa, İzmir, Kars, Nevşehir, Trabzon ve Van'da geliştirilen projelere 20 bin ila 35 bin TL tutarında destek verecek.

Harran Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı koordinatörlüğünde yürütülen proje kapsamında sağlık hizmetine ulaşamayan başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere mevsimlik tarım işçilerine gezici sağlık aracıyla hizmet sunumu yapıldı. Proje sonunda Valilik tarafından 4 sağlık aracı satın alınarak hizmet modeli Sağlık Müdürlüğünü sistemine entegre edildi. Ayrıca Mevsimlik Tarım İşçileri Derneği de kuruldu.

Töre ve Namus Algısı Aile İçi Şiddet Olgusu Bilgilendirme ve Bilinçlendirme Projesi kapsamında; Yaşam evi Kadın Dayanışma Derneği koordinatörlülüğünde yürütülen proje ile Gazi Lisesi öğrencilerine ve aileleri için Hasaneyn Camisinde bilinçlendirme eğitimleri yapıldı. Muhtar Eğitim Projesi kapsamında; Harran Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Tarafından yürütülen proje ile merkeze bağlı mahalle ve köy muhtarlarına yönelik eğitim çalışması ise yürütüldüğü bildirildi. Engelli Kadın ve Kız Çocuklarının Sosyal Hayata Adaptasyonu Projesi kapsamında; Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Proje ile Engelli kadın ve kız çocuklarına bilgisayar ve gümüş işlemeciliği eğitimi verildiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel