Trabzon B. Meclisi boş geçti

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu başkanlığında gerçekleşen, Trabzon Belediye Meclisi'nin son meclis toplantısının ilk oturumuna AK Partili Meclis üyeleri katılmazken, CHP'li meclis üyelerinden de katılmayanlar oldu. 16 olan çoğunluk sağlanamadı.

Trabzon B. Meclisi boş geçti

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu başkanlığında gerçekleşen, Trabzon Belediye Meclisi'nin son meclis toplantısının ilk oturumuna AK Partili Meclis üyeleri katılmazken, CHP'li meclis üyelerinden de katılmayanlar oldu. 16 olan çoğunluk sağlanamadı.

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, “Öncelikle 2009 Mart seçimlerine az bir süre kala Trabzon Meclisinin Mart ayı olağan toplantısına arkadaşlarımızı davet ettik. Ama bu ilk gün ki toplantıda arkadaşlarımızın katılmadığını gördük. İzinli bilgileri de bize ulaşmadı. Katılan arkadaşlarımız var ama yeterli çoğunluğumuz olmadığından yasa gereği 3 gün içerisinde tekrar toplanmamız gerekiyor. Bunun için Çarşamba günü toplanacağız” dedi.

Belediye Meclisinin Mart ayı toplantısının ilk oturumunda Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Adıgüzel Fuarcılık'a ait ve atıl durumda bulunan bin 500 m2'lik fuar alanının Trabzonspor'a devri ile bu alanın uzatılması maddesini gündeme getirdi.

Meclis toplantısına katılım sağlayan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halil İbrahim Kalfaoğlu, Belediye Meclis Üyesi, Trabzonspor Mali Saymanı Mahmut Aksu da konuyla ilgili fikirlerini açıkladı.

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Trabzonspor'un Fuar Alanı'nı devir almasında bir sakınca olmadığını ancak işleyiş olarak Trabzon esnafının zarara uğramamasına dikkat edilmesinin altını çizdi.

Canalioğlu yaptığı konuşmada, "

Bugün ki gündemimizde iki konu vardı. Sahilde bulunan İpekyolu Fuar Alanı'nın Trabzonsporla, Adıgüzel Fuarcılık arasında yapılan sözleşme gereği devir süresinin uzatılması ve daha önce bize başvurulan sokaklara ad verilmesi konusunda yalnızca Temel Barutçu isminin muhtarlığın yapmış olduğu başvuru ile ilgili bir gündem maddemiz vardı.

 

Burada bilindiği gibi Trabzonspor'umuz her kesim tarafından desteklenen bir spor kulübümüz. Elbetteki Trabzonspor'umuzun başarıya gitmesi Trabzon'a her şekilde katkı sağlamaktadır. Umuyoruz ki Trabzonspor'umuzu şampiyonluğa ulaştıracağız.

Trabzonspor'un gelir getirici kaynaklarını arttırma noktasında yönetim yoğun bir çalışma içerisinde. Bu çalışmalardan bir tanesi de Adıgüzel Fuarcılığın bulunduğu alandaki İpekyolu Fuar alanının kendilerini devri konusu. Adıgüzel Fuarcılıkla ilgili anlaşmayı yaptılar. Tüzük buna müsait. Encümenden de bu devir uygun görüldü. Ancak şuanda Adıgüzel Fuarcılığın bulunduğu alan 1 yıl sonra süresi doluyor. O yerin Trabzon Belediye'sine devri için Karayolları ile protokol yaptık. Maliye Bakanlığı'ndan geliş süresi bu ayın sonuna rastladığı için bu konuyu bugün gündeme aldık. Trabzon Belediye Meclisi'nin karar vermesi gerekiyordu ama toplanamadık. Bunun bir diğer boyutu da encümenin aldığı karar gereği belli bir kira alıyoruz. Ayda Bin 600 TL. Burada endişemiz şuydu, TS ile şunu konuştuk; Bu kent Trabzonspor'un, bu devri yaparken dengeli bir şekilde hem esnafımız mağdur olmayacak, aynı zamanda TS'ye gelir getirici unsurlar ortaya koyalım. Bu konuda şuan burada olan Mahmut Aksu'da çok olumlu düşündüler. Esnafımız zor durumda, onları zora sokacak bir düşünce içerisinde olmamız mümkün değil. Ancak burada yapılacak olan çalışmada esnafımıza zarar getirmeyecek şekilde onları mağdur etmeyecek şekilde olması lazım.

Burada olan hiçbir arkadaşımız Trabzonspor'a karşı değildir. Herkes elinden gelen imkanları sağlıyor. Ama bunu yaparken de Trabzonspor'da bu şehrin esnafını mağdur etmeyecek durumda bunu değerlendireceğini hep beraber biliyoruz. Bu konuda şüphem yok.

Bugün arkadaşlarımızın neden gelmediğini bilemiyorum. Daha önce gündemi bildiriyorduk, arkadaşlar geliyordu. Ama biz bugün son toplantımız gibi düşündüğümüzden belediye meclisimizde 5 yıl görev yapan arkadaşlarımıza belediye başkanlığı olarak birer teşekkür plaketi hazırlamıştık. Sanıyorum 3 gün sonra arkadaşlarımız katılım sağlayacaktır.

Bu konuyu da yasal olarak gündeme getirmek zorundaydık.  

Trabzonspor Adıgüzel Fuarcılıkla anlaşmış, bunu da meclise getirmek en doğal hakkımızdır" ifadelerini kullandı.

 

 

30 YIL BİZİ ENDİŞELENDİRİR

 

Trabzon Esnaf Odası Başkanı Halil İbrahim Kalfaoğlu, konuyla ilgili yaptığı konuşmada, “Trabzonspor'u hepimiz seviyoruz. Fakat bizim endişemiz bu fuar alanının alışveriş merkezi haline dönüştürülmesidir. Trabzonspor'u seviyorsak da illaki 20 sene 30 senelik sözleşmeler çok sevginin muhabbetin göstergesi değildir. 2 sene verirsin. Niçin 30 sene?. Sahili düşünmemiz gerekiyor. Burada Trabzonspor'a karşı olumsuz, tutum ve davranışımız yok. Ancak 2-3 yıl olabilir. Ama 20-30 yıl bizi endişelendirir. İnşallah bu doğrultuda kararlar alınırsa görüşler olursa daha sağlıklı olursa biz de mücadelemizi sürdürürüz” dedi.

 

 

ESNAFIMIZLA DA BİR OLUŞUM HALİNE GİREBİLİRİZ

Mahmut Aksu ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada esnafın durumunun farkında olduklarını ifade ederek esnafla da bir oluşum içerisine girebileceklerini söyledi.  Aksu konuşmalarını şöyle sürdürdü; “Trabzonspor esnafı karşısına alarak hiçbir oluşum içinde olmaz. Burayı biz daha önceden encümende çalıştığımız zaman Adıgüzel Fuarcılık'tan belirli bir paraya alacaktık. Gelişen şartlarda TS Adıgüzel Fuarcılık'la masaya oturmuştur. Bu süreç olayın meclise gelmesiyle devam etmiştir. Esnafımız haklıdır. Yarışmacı bir kimliğe bürünen Trabzonspor'umuzu daha iyi şekilde iyi bir yere getirmek için gelir getirici önlemler içerisinde değerlendirmeye çalıştık. Biz esnafımıza hak veriyoruz. Biz burayı alırsak esnafımızla da burayı değerlendirebiliriz. Sayın Kalfaoğlu'nun yanlış anlamalarına gerek yok” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler