Trabzon'da derin operasyon

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından il merkezinde bir eve yapılan baskında Hizbullah terör örgütü ile ilişkileri bulunduğu iddiasıyla 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 6 kişiden 3'ü ilk ifadelerinin ardından serbest bıra

Trabzon'da derin operasyon

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından il merkezinde bir eve yapılan baskında Hizbullah terör örgütü ile ilişkileri bulunduğu iddiasıyla 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 6 kişiden 3'ü ilk ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 3 kişinin sorguları sürüyor.

Gözaltına alınan bir kişinin Akçaabat'da bir dershanede öğretmenlik yaptığı bilgisine ulaşıldı.  

Edinilen bilgiye göre, Terörle Mücadele ekipleri, Hizbullah terör örgütü ile bağlantısı olduğu bilinen birilerinin öğrencilere ders verme adı altında kısmen örgütsel çalışma içinde olabileceği, ihbarını değerlendirilerek bir çalışma başlattı. İl merkezinde bir eve düzenlenen operasyonda ilk etapta 6 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 3'ü ilk ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Yakalanan şahısların evinde söz konusu terör örgütü ile ilgili dergi ve dökümanlar ele geçirilirken, gözaltına
alınan 3 kişi için 48 saat gözaltı süresi alındı.

Öte yandan, Trabzon'da isminin açıklanmasını istemeyen üst düzey bir yetkili yaptığı açıklamada, "Milli ve manevi duygulara sahip çıkılması, milletini sevmesi, çok genel bir şey. Ancak zaman zaman bunlar suistimal edilebiliniyor. Vatandaşların bu konuda çok dikkatli olması lazım" diyerek uyarılarda bulundu.

Bu konuyla ilgili önceki haberimiz:

Trabzonda Hizbullah Operasyonu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel