Trabzon'da dereler özgür akacak

DSİ ile ortak yürütülen çalışmalarda Zağnos Vadisi dere üzerinde iki adet tersip bendinin yapımı büyük oranda bitirildi. Tabakhane Vadisi’nin dere üzerinin açılması çalışmaları ise büyük bir hızla devam ederken, Trabzon Belediyesi de bu çalışmaya paralel

Trabzon'da dereler özgür akacak

DSİ ile ortak yürütülen çalışmalarda Zağnos Vadisi dere üzerinde iki adet tersip bendinin yapımı büyük oranda bitirildi. Tabakhane Vadisi’nin dere üzerinin açılması çalışmaları ise büyük bir hızla devam ederken, Trabzon Belediyesi de bu çalışmaya paralel olarak yağmur ve kanalizasyon sularını ayırma için gerekli çalışmaları sürdürüyor. Zağnos ve Tabakhane derelerinin üzerlerinin açılması ile yağmur ve kanalizasyon sularının ayrı olarak tahliye edilmesi projelerin tamamlanmasıyla Zağnos ve Tabakhane derelerinin tertemiz akması sağlanacak.

Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Zağnos ve Tabakhane derelerinin üzerlerini açarak bu iki önemli vadiyi tekrar eski kimliklerine kavuşturmayı amaçladıklarını belirterek, “Derelerin üzerinin açılması çalışmasına paralel olarak yağmur ve kanalizasyon sularını ayrıştırma çalışmalarını başlattık. Yağmur ve kanalizasyon ayrıştırma çalışmalarını Çamoba Köyü’ne uzatarak o bölgedeki kanalizasyon sularının dere yatağına karışmasının önüne geçmeyi amaçladık. Zağnos ve Tabakhane Vadilerinde yapılmakta olan ve bitme aşamasına gelen "Dere Islahı Projesinin" projelerinin tamamlanmasıyla vadiler gerçek kimliğine kavuşacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler