Trabzon'da define sezonu açıldı…

Trabzon’da her yaz dönemi yaklaştığında define aramak için belirli bölgelerde kazı izni alarak çalışma yapılıyor. Bu sezon ilk kazı Çarşıbaşı Fener Mahallesi’nden 3 km yukardaki Kıran Mahallesi’nde başladı. Halk adıyla Lüsira tepesinde bir yer altı şehri

Trabzon'da define sezonu açıldı…
Trabzon’da her yaz dönemi yaklaştığında define aramak için belirli bölgelerde kazı izni alarak çalışma yapılıyor. Bu sezon ilk kazı Çarşıbaşı Fener Mahallesi’nden 3 km yukardaki Kıran Mahallesi’nde başladı. Halk adıyla Lüsira tepesinde bir yer altı şehri olduğuna inanan ve burada kendi icat ettikleri altın araba cihazıyla altın olduğunu belirleyen vatandaşlar jandarma eşliğinde kazıya başladı.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Trabzon Müzesi’nden bir yetkili, Maliyeden bir personel, İç İşleri Bakanlığından bir denetçi ve jandarma eşliğinde 1 aylık kazı izni alan Ömer Şahin, “Çocukluğumdan beri burada define olduğu söyleniyordu. Hatta masal diye anlatılıyordu. Ben diyeyim 100 yıl siz deyin 200 yıldır buranın sırrı çözülmedi. Bende arazi sahibi akrabam Ahmet Genç ile burada ne olduğunu bulmak için harekete geçtim. Ayrıca bize bu işten anlayan Davut Kazancı da yardım ediyor” dedi.
 
has-002.jpg
6,5 dönüm arazinin sahibi Ahmet Genç de, “Altın olduğundan şüpheleniyoruz. Çünkü bazı bölgelerde bitki dikiyoruz ama büyümüyor. Mesela buranın altında tüneller olduğunu bu tünellerin arazimin tam tepesine gittiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
 
Elindeki bakır karışımı olan ve içerisindeki tüplerde radyasyon yüklü borularla toprağın altındaki oda boşlukları yardımıyla tespitler yaptığını belirten Davut Kazancı da, “Bu aleti ben yaptım. Belirli bölgelerde kaşifler yaptım. Çubukla arazi üstünde yürürken ileri doğru bakan uçları bir anda sağa ve sola tam şekilde açılıyorsa toprağın altında büyük bir boşluk var demektir. Ayrıca altın olduğunda tamamen çapraz şekilde ters bir şekilde borular hareket ediyor. Bu noktada defalarca bunu tespit ettim. İşaretledim. Hatta uzaydan çekilmiş fotoğraflarda bile çıkıyor. Şu anda bu noktada 7 metre toprağın dibine kadar ineceğiz. Bir tünelin ucuna ulaşmayı düşünüyorum daha sonra bu tüneller her tarafa çıkıyor. Tünelleri açtıktan sonra büyük bir saraya benzer yapıya ulaşacağımızı umuyorum” şeklinde konuştu
hasa.jpg
 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel