Trabzon'da Dayağın bahaneleri şaşırtıyor!

Trabzon'da 2013 yılının son bir haftasında Emniyet ve Jandarma kayıtlarına yansıyan ifadelere göre, mağduru kadın olan aile içi şiddet olaylarının nedenleri arasında sudan sebepler de yer alıyor. Eşleri tarafından aile içi şiddete maruz kalan mağdur bayan

Trabzon'da Dayağın bahaneleri şaşırtıyor!

Trabzon'da 2013 yılının son bir haftasında Emniyet ve Jandarma kayıtlarına yansıyan ifadelere göre, mağduru kadın olan aile içi şiddet olaylarının nedenleri arasında sudan sebepler de yer alıyor. Eşleri tarafından aile içi şiddete maruz kalan mağdur bayanların ise Polis ve Jandarma'da verdikleri ifadelerine göre, darp edilmelerine neden olan bazı gerekçeler şöyle:

KANAL DEĞİŞTİRME YÜZÜNDEN

06.05.2013 tarihinde Trabzon'da evlerinde televizyon izleyen karı koca televizyonda kanal değiştirme bir birlerini darp ederek hastanelik etti. Sürmene İlçesinin Çarşı Mahallesinde dün saat 22.00 sıralarında meydana gelen olayda televizyon'da kadın programları izleyen D.Ö isimli kadının elindeki kumandayı alan koca M.Ö "Sorvivor" programını açarak izlemeye başlaması üzerine kocasının kanal değiştirmemesi için uyarması üzerine aralarında tartışma çıktı. Çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine D.Ö ve M.Ö isimli karı koca birbirlerini darp etmeye başladı. Mahalle sakinlerinin olaya müdahalesi üzerine eşi tarafından kafasından darp edilen D.Ö isimli 3 çocuk annesi kadın Sürmene Devlet Hastanesine kaldırıldı. Eşi yüzünden rahat televizyon izleyemediğini ifade ederek eşinden şikayetçi oldu. Eşinin şikayetçi olması üzerine Sürmene İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polisler tarafından göz altına alınan koca M.Ö "Bir anlık sinirime geldi. Eşimden özür diliyorum" diye ifade verdi. Televizyon'da kanal değiştirme yüzünden çıkan tartışmada eşine aile içi şiddet uyguladığı gerekçesiyle mahkemeye sevk edilen koca M.Ö tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

AYAKLARIMI İYİ YIKAMIYORSUN - Devamı 2'de- 

05.05.2013 tarihinde Trabzon'un Çınarlı mahallesinde Z.K (33) adlı kadın 15 yıllık eşinin ayaklarını yıkamadığı için eşinden şiddet gördüğünü ileri sürerek şikayetçi oldu. Z.K isimli kadın eşi E.K'nın eve sarhoş gelerek kendisinden ayaklarını yıkamasını istediğini, eşinin ayaklarını yıkamaya başladığı sırada ise düzgün yıkamadığımı ileri sürüp beni dövüyor diye Çarşı polis merkezine giderek şikayette bulundu. Kocası F.K'nın alkol bağımlısı olduğunu ve kendisine devamlı olarak hakaretlerine ve aile içi şiddetine maruz kaldığını ifade ederek boşanma davası açacağını söyledi.

İZİNSİZ HALIYI NASIL YIKARSIN DAYAĞI

04.05.2013 Tarihinde Merkez 1 No'lu Erdoğdu Mahallesi'nde oturan M.N, kendisinden izin almadan evdeki halıyı yıkadığı gerekçesiyle eşi G.N'yi döverek hastanelik etti. Eşi tarafından dövülerek darp edilen G.N Trabzon Kadın Sığınma Evine yerleştirildi. Kocasından sudan sebeplerle şiddet gören G.N kocası M.N'den boşanmak üzere Aile mahkemesine dava açtı.

ÇOCUK NİYE YATAĞA İŞİYOR DAYAĞI - Devamı 3'de - 

02.05.2013 tarihinde Beşikdüzü ilçesinde M.D isimli koca ''Bu çocuk niye yatağa işiyor'' diye sorumlu tuttuğu eşi H.D'yi döverek hastanelik etti. H.D isimli kadının hastanedeki tedavisinin ardından Beşikdüzü İlçe Emniyet müdürlüğüne giderek kocasından şikayetçi oldu. H.D isimli kadının polis merkezinde verdiği ifadesinde ise, eşinin şiddetinden bıktığını ve bu yüzden de eşine boşanma davası açacağını ifade etti. Göz altına alınan H.D koca savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

NASIL SİGARA ALMASIN DAYAĞI

01.05.2013 tarihinde Akçaabat ilçesinde yaşayan M.B isimli işsiz koca evlerde temizlikçi olarak çalışan 17 yıllık karısı G.B'den eve gelirken kendisine sigara getirmesi için karısına tembih etti. Sigara almayı unutan eşini döverek hastanelik eden koca göz altına alındı. Göz altına alınan koca M.B polisteki ifadesinde "Çalışmıyorum. Eşimden iş dönüşü bana sigara getirmesini rica ettim. Getirmeyince sinirlerime hakim olamadım. Özür dilerim" diye ifade verirken, kocasına sigara almayı unuttuğu için dövülerek hastanelik olan G.B isimli kadın eşinden devamlı şiddet gördüğünü ve bu yüzden de kadın sığınma evine yerleştirilirken, göz altına alınan M.B isimli koca savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

4 AYIN AİLE İÇİ ŞİDDET RAPORU

Trabzon'da gün geçmiyor ki aile içi şiddet olaylarına rastlanılmasın. 2013 yılının ilk 4 ayında sudan bahanelerle eşlerine şiddet uygulayan yaklaşık 500 koca hakkında "Eşine aile içi şiddet" uyguladıkları gerekçesiyle dava açıldığı öğrenildi. Açılan bu davalar sonuçlanmasının beklenmeden eşlerinden şiddet gördüklerini ileri süren 150 kadının eşlerinden boşanmak için aile mahkemelerine baş vurarak boşanma davaları açtıkları öğrenildi. Eşlerinden şiddet gören mağdur kadınların ise polis ve jandarmadaki ifadelerinde sudan sebeplerle kocaları tarafından şiddete uğradıkları ortaya çıkıyor.

Haber : Şükrü ÜÇÜNCÜ 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel