Trabzon'da Davul Tartışması

Ramazanın gelmesiyle birlikte, ramazan davulcuları da tartışılmaya başlandı. Yurt genelinde ramazan davulundan rahatsız duyulan yerlerde sahurda ramazan davulunun çalınması yasaklandı.Ramazan davulu tartışmasına yurt genelinde olduğu gibi Trabzon'da bu ta

Trabzon'da Davul Tartışması

Ramazanın gelmesiyle birlikte, ramazan davulcuları da tartışılmaya başlandı. Yurt genelinde ramazan davulundan rahatsız duyulan yerlerde sahurda ramazan davulunun çalınması yasaklandı.

Ramazan davulu tartışmasına yurt genelinde olduğu gibi Trabzon'da bu tartışmaya ortak oldu. Bu konuyla ilgili olarak, Trabzon'da vatandaşların görüşünü daha önceki haberlerimizde okuyucularımızla paylaşmıştık. Vatandaşlar çoğunluk olarak ramazan davulunun çalınmaması konusunda fikir beyan ettiler. Bazıları çalınsa da olur, çalınmasa da, bazı kesimler ise ramazan davulunun bir gelenek olduğunu, bu geleneği yaşatmamız konusunda fikir beyan ettiler. Konuya bir başka açıdan bakanlar ise,  ramazan davulu bir gelenek olabilir, ama eskiden teknoloji falan yoktu, şimdi ise teknolojinin gelişmesiyle çalar saatlerimiz var. Ramazan davulcusuna ihtiyaç duymuyoruz, diyerek görüş belirttiler.

Bizler haber61.net olarak bu konuyla ilgili olarak, Trabzon İl Müftü yardımcısı Zeki Aksoy'un görüşlerini aldık.

Müftü yardımcısı Aksoy, bu konuyla ilgili müftülük olarak görüş belirtmenin şık olmayacağını ifade ederek, “Bu konu tamamen bizim dışımızdaki gelişmelerdir, bu konuda taraf olmamız kesinlikle yanlıştır. Bu konu tamamen mahalli idarelerin ve belediyelerin vereceği karardır” dedi.

Ramazan davulu ile ilgili bazı yerlerden şikayetlerin olduğunu da anımsatan Aksoy, “Vatandaşlar eskiden sahura kalkmakta güçlük çekiyordular, şimdi ise çalar saatlerimizle kalkıyoruz, diyerek ramazan davulcusuna ihtiyaç duymadıklarını ve ramazan davulcusunun gece yarısı çalınarak milletin rahatsız edilmesini istemiyoruz diyerek tepki gösterenler de var” diye konuştu.

Bu konuyla ilgili kesinlikle görüş belirtmenin doğru olmayacağını kaydeden Aksoy, “Tamamen bu konu mahalli idarelerin ve belediyelerin inisiyatifindedir. Belediyeler gelen şikayeti değerlendirir ve ona göre çözüm yollarını bulmaya çalışır. Müftülük olarak bu konuyla ilgili görüş vermemiz doğru değildir” dedi.

Konuyla ilgili olarak, Trabzon Belediyesi'nin bilgisine başvurduk. Belediye yetkilileri bu k onuyla ilgili şunları söyledi:

“Bu konu tamamen belediye dışında, mahalle muhtarları inisiyatifinde bir olay. Ramazan davulcusundan rahatsızlık duyan mahallelerde zaten yasaklama oluyor. Bu konuda belediyenin almış olduğu herhangi bir karar yok. Belediye bu konuda şikayet geldiği taktirde şikayetleri değerlendirir”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel