Trabzon'da darp edilen öğretmene destek

Trabzon Cumhuriyet İlköğretim İlköğretim Okulu'nda geçtiğimiz günlerde 2. sınıf öğretmenlerinden Mustafa Yılmaz'ın sınıf içerisinde bir öğrenci yakını tarafından darp edilmesiyle ilgili olarak 3 sendika temsilcisi bir araya gelerek ortak bir basın açıklam

Trabzon'da darp edilen öğretmene destek

Trabzon Cumhuriyet İlköğretim İlköğretim Okulu'nda geçtiğimiz günlerde 2. sınıf öğretmenlerinden Mustafa Yılmaz'ın sınıf içerisinde bir öğrenci yakını tarafından darp edilmesiyle ilgili olarak 3 sendika temsilcisi bir araya gelerek ortak bir basın açıklaması yaptı.
Basın açıklamasında öğretmene yapılan saldırı sert bir dille kınanırken okullarda yaşanan şiddet olaylarının önüne geçebilmek için ilgili kesimlerin sorumlu davranmaya çağrıldı. Okul çıkışı sırasında yapılan basın açıklamasına velilerinde destek verdiği görülürken, darp edilen öğretmen Mustafa Yılmaz'a öğrencileri sarılarak sevgi gösterisinde bulundu.
Katılımcı Sendikalar adına basın açıklamasını okuyan Kamu Sen İl Temsilcisi Coşkun Dilber, "Son 10 yılda kamunun dönüşümü proğramı çerçevesinde üretilen kamusal hizmetler neredeyse tamamen ticarileştirilmiş bulunmaktadır. Eğitim sistemimiz adeta deneme tahtasına dönüştürülerek içinden çıkılmaz sorunlar yumağı haline getirilmiştir. Alo 147 ihbar hatlarıyla öğretmenler hedef alınmakta kuşatılmaktadır. Bugün yaşanan şiddetin sorumluları, öğretmen ile öğrenci veliyi karşı karşıya getirip hedef gösterenlerdir" dedi.
Artan şiddet olaylarının önlenmesi konusunda tedbir alınmasını isten Dilber, "Artan şiddet olayları bütün boyutlarıyla değerlendirilerek önlemler alınmalıdır. Öğretmenlere yönelik şiddetin öğrencilerin velilerin yararına sonuçlar doğurmadığı görülmektedir. Sistemin oluşturduğu sorunların suçlusu kamu görevlileri yani öğretmen değildir. Şiddetin en çok kamu hizmetlerinden yararlanan halkımıza zarar vereceği unutulmamalıdır. hangi alanda olursa olsun şiddet uygulayanların cezalandırılması gerekmektedir. Yıllardır biriktirilerek çözümsüz hale getirilen sorunlar eğitim çalışanlarının üzerine bırakılmakta, öğretmen-öğrenci-veli arasındaki güven ilişkisi azaltılmaktadır. Halkımızın bu gerçeği görerek eğitim çalışanları ile iyi ilişkiler içinde olmasını bekliyoruz" diye konuştu.
Dilber konuşmasının son bölümünde öğretmene yapılan saldırıyı kınadıklarını ifade ederek, "Son olarak ilimizdeki Cumhuriyet İlköğretim Okulunda görev yapan bir öğretmenimize yapılan saldırıyı tüm eğitim camiasına yönelik bir saldırı olarak ele alıyor ve kınıyoruz. Okullarda yaşanan şiddet olaylarının önüne geçebilmek için ilgili tüm kesimleri sorumlu davranmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
Basın açıklamasının ardından darp edilen öğretmen Mustafa Yılmaz, devlet memuru olduğunu ve açıklama yapamıyacağını belirtti. Öğrenciler öğretmenleri Mustafa Yılmaz'a sarılarak sevgi gösterisinde bulunduğu gözlendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel