Trabzon'da darbe konuşuldu!

 (KESK) Trabzon Şubeler Platformu, 12 Eylül askeri müdahalesinin yıldönümü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP), Demokratik Sol Parti (DSP), Trabzon Halk Evleri gibi bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının da katı

Trabzon'da darbe  konuşuldu!

 

(KESK) Trabzon Şubeler Platformu, 12 Eylül askeri müdahalesinin yıldönümü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP), Demokratik Sol Parti (DSP), Trabzon Halk Evleri gibi bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla Meydan Parkı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan grup adına basın açıklamasını Kesk Dönem Sözcüsü Muhammet İkinci okudu.

İkinci, "12 Eylül 1980 bizler için sadece bir tarihi değil, yaklaşık bir milyon kişinin tutuklandığı, binlerce ton kitabın yakıldığı, insanların işkence hanelerde ve idam sehpalarında can verdiği, sendikaların kapatıldığı, tüm demokratik kanalların ortadan kaldırıldığı karanlık bir dönemi hatırlatıyor. 12 Eylül bize tarifi imkansız acıları, insan hafızasından silinmeyen izleri, dünyanın en kanlı darbelerinden birini hatırlatıyor" dedi.

Toplumun katılımcı ve sosyal bir anayasa ihtiyacı olduğunu ifade eden İkinci, şunları söyledi:

"31. yılında, Türkiye'nin en karanlık dönemini ifade eden 12 Eylül ve onun yarattıkları ile hesaplaşmak, bugün bağımsız, özgür, demokratik bir Türkiye'yi savunmak, onun için mücadele etmek anlamına gelmektedir. 12 Eylül ve yarattıkları ile hesaplaşmak, her türden gericiliğe, ırkçılığa, emperyalizme karşı eşitliğin, özgürlüğün, barış ve kardeşliğin güçlendirilmesinden geçmektedir. AKP 12 Haziran seçimlerinden bu yana toplumda anayasa tartışması yürütmeye çalışmaktadır. Anayasalar toplumsal mutabakat, uzlaşı metinleridir. Parlamento içi ve Parlamento dışı siyasi partilerin, başta emek ve meslek örgütleri olmak üzere, demokratik kitle örgütlerinin ve toplumun örgütlü kesimlerinin sürece dahil edilmediği bir anayasa çalışması eksik olacaktır, ihtiyaçlara yanıt vermeyecektir. Kesk olarak, darbe anayasasındaki 12 Eylül kurum ve kuruluşlarının tasfiye edildiği, ülkenin kurum ve kuruluşlarının demokratikleştirildiği demokratik, eşitlikçi, özgürlükçü, katılımcı sosyal bir anayasadan yana taraf olacağız. "

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler