Trabzon'da çok konuşulacak savunmaya tahliye!

Trabzon‘da çocuğa cinsel yönden istismar ve hürriyetinden yoksun bırakma’ iddiasıyla yargılanan İlyas Y.’nin avukatı Gülcan Özgür, ‘erkek mağdur yaratıyoruz’ şeklindeki savunması tahliye getirdi. YENİ YASADA SUÇ DAHA AĞIRLAŞTIRILDIAvukat Gülcün Özgür, çoc

Trabzon'da çok konuşulacak savunmaya tahliye!
Trabzon‘da çocuğa cinsel yönden istismar ve hürriyetinden yoksun bırakma’ iddiasıyla yargılanan İlyas Y.’nin avukatı Gülcan Özgür, ‘erkek mağdur yaratıyoruz’ şeklindeki savunması tahliye getirdi.
 
YENİ YASADA SUÇ DAHA AĞIRLAŞTIRILDI
Avukat Gülcün Özgür, çocuklara yönelik cinsel suçlarla ilgili yeni düzenleme öncesinde yaptığı açıklama ile dikkatleri üzerine çekmişti. Yeni yasayla birlikte çocuklara yönelik cinsel suçlar daha da ağırlaştırıldı. Çocuklara yönelik cinsel istismar suçlarında gözle görüler bir artışın yaşandığı Trabzon’da 15 yıldan az olmamak üzere hapsi istenen 29 yaşındaki İlyas Y. gazetemizde yer alan haberin ardından çıktığı ilk duruşmada bir yıl sonra tahliye edildi.
 
TARTIŞMA YARATMIŞTI
Avukat Gülcan Özgür, “Fiziksel gelişimi yaşına göre daha büyük olan küçük kız mağdurların, rızaları ile gerçekleştirdikleri cinsel ilişkilerde erkek mağdurlar oluşmaktadır. Müvekkilim mağdurun yaşı hususunda büyük bir yanılgıya düşmüştür. K. Ş.’nin kendi rızasıyla hareket ettiği tanıklarla anlaşılmaktadır” şeklinde yaptığı konuşma ile dikkatleri üzerine çekmişti.
 
RUH SAĞLIĞI ARAŞTIRILACAK
günebakış’ın okurlarına duyurduğu haberin ardından gerçekleşen ilk duruşmada Avukat Gülcan Özgür, “Gece saat bir de dışarı çıkıp kendisine rahatça erkek arkadaş edinen mağdurenin fiziki görünümü ve davranışı müvekkilimi yanılgıya düşürmüştür. Müvekkilimin üzerine atılı suçun değişme ihtimali vardır. Tahliyesini talep ediyorum” dedi. Mahkeme İlyas Ş.’nin bir yıl sonra tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Ayrıca K.Ş. adlı kızın ruh sağlığı raporunun beklenmesine ve koruma altında bulunduğu Ordu’da sosyal hizmet uzmanları tarafından hazırlanan raporun beklenmesine karar verdi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel