Trabzon'da cinayete 15 yıl hapis

Trabzon'da 7 yıl önce tartıştığı dayısının oğlunu öldürmekten, 1 kişiyi de yaralamaktan yargılanan 34 yaşındaki Mehmet Saral 15 yıl, cinayete yardımcı olmakla suçlanan 35 yaşındaki Hüsnü Bak ise 9 yıl 2 ay hapis cezasıne mahkum oldu. Olay 1 Temmuz 2004 ta

Trabzon'da cinayete 15 yıl hapis

Trabzon'da 7 yıl önce tartıştığı dayısının oğlunu öldürmekten, 1 kişiyi de yaralamaktan yargılanan 34 yaşındaki Mehmet Saral 15 yıl, cinayete yardımcı olmakla suçlanan 35 yaşındaki Hüsnü Bak ise 9 yıl 2 ay hapis cezasıne mahkum oldu.

Olay 1 Temmuz 2004 tarihinde, Sürmene İlçesi Sanayi Sitesi'nde Kader Ayar'a ait kaportacı dükkânında meydana geldi. Arkadaşı Hüsnü Bak ile işyerine gelen Mehmet Saral, alacak verecek meselesi yüzünden tartıştığı dayısının oğlu 32 yaşındaki Mehmet Yaşar Ayar'ı tabanca ile ateş ederek öldürdü, 25 yaşındaki Kader Ayar'ı ise ağır yaraladı. Katil zanlısı Mehmet Saral tutuklandı, cinayete yardımcı olduğu ileri sürülen Hüsnü Bak ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olaydan sonra yargılanan ve 15 yıl hapis cezasına çarptırılan Mehmet Saral ve 9 yıl 2 ay hapis cezası alan Hüsnü Bak ile ilgili karar Yargıtay tarafından evrak ve ifadelerdeki eksiklikler gerekçesi ile bozuldu. Trabzon 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülmeye başlanan dava bugün sonuçlandı.

Duruşmada, Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan sanık Mehmet Saralı'ın avukatları ile Hüsnü Bak'ın avukatları hazır bulundu. Mahkeme heyeti cezaları değiştirmedi ve sanık Mehmet Saral'ı, Mehmet Yaşar Ayar'ı öldürmek ve işyeri sahibi Kader Ayar'ı ağır yaralamak sucundan 15 yıl hapis cezasına çarptırdı, Hüsnü Bak'a ise 9 yıl 2 ay hapis cezası verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler