Trabzon'da Çimento Fabrikası ne zaman kaldırılacak?

Trabzon’da şehrin içinde kaldığı için tepki çeken Değirmendere Mahallesinde bulunan Çimento Fabrikasının akıbeti konusunda görüşmelerin sürdüğü öğrenildi.2015 yılı sonuna kadar hukuki olarak bulunduğu alanda kalma hakkı bulunan Çimento Fabrikasının yetkil

Trabzon'da Çimento Fabrikası ne zaman kaldırılacak?

Trabzon’da şehrin içinde kaldığı için tepki çeken Değirmendere Mahallesinde bulunan Çimento Fabrikasının akıbeti konusunda görüşmelerin sürdüğü öğrenildi.

2015 yılı sonuna kadar hukuki olarak bulunduğu alanda kalma hakkı bulunan Çimento Fabrikasının yetkilileri ile Trabzon Belediyesi arasında fabrikanın kaldırılması konusunda görüşmeler sürüyor.

TRABZON’A YAKIŞMIYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da Trabzon’a yaptığı ziyarette Trabzon’a yakışmadığını söylediği Çimento fabrikası için “Şehrin merkezindeki harabe yerler düzenlenecek. Çimento fabrikası kalkacak. Buranın sahipleri ile görüşün ‘bizi 2015 sonuna kadar bekletmesinler, neyse bedeli bedelini ödeyelim. Burası Trabzon’a yakışmıyor” demişti.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Çimento fabrikasının kaldırılması ile ilgili Haber61.net’e yaptığı açıklamada hukuki açıdan görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

HUKUKİ BİR SÜREÇ

Başkan Gümrükçüoğlu, 2015 yılı sonuna kadar çimento fabrikasının edinilmiş bir hakkı olduğunu belirterek “Hukuki bir süreç bu süreç. Hukuki ölçülerle birlikte oradaki mevcut arkadaşımızın aslında orası onun özel mülkü haline gelmiş. Hukuki ölçüler çerçevesinde bizim onlarla görüşmelerimiz sürüyor. 2015 yılı sonuna kadar edinilmiş bir durumu var. Kendisinin rızası ile o alanda bir işlem yapabilmemiz için hukuki anlamda görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

İMARDA TİCARET ALANI

Çimento fabrikasının kaldırılmasının ardından o bölgede nasıl bir çalışma yapılacağı konusuna değinen Başkan Gümrükçüoğlu “Orası şuanda mevcut imar planında ticaret alanı olarak görülüyor. Kendisi sanayi alanı olması konusunda defaten teşebbüsleri oldu ama bu bizce uygun görülmedi. Şuanda orası imar planında ticaret alanı” ifadelerini kullandı.

TOKİ İLE DEĞİRMENDERE ÇALIŞMAMIZ YOK

Fabrikanın kaldırılmasının ardından o bölgede yapılacak projeyle ilgili TOKİ ile bir çalışmaları olmadığını söyleyen Başkan Gümrükçüoğlu, “şuanda TOKİ ile Değirmendere’de bir dönüşüm çalışmamız yok. Orada tek başına çimento fabrikası lokalizasyonuna TOKİ’nin belediyemiz ile iş ve işlem tesisi konusunda iş birliği yapması optimum olmaz. Bütün bölge içinde TOKİ ile birlikte şuanda dönüşüm tasarımımız mevcut değil” dedi.

DAHA SONRA BAŞBAKAN ERDOĞAN’LA GÖRÜŞMEDİK

Başkan Gümrükçüoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon’a ziyaretinde fabrikanın kaldırılması talimatını vermesinin ardından bu konu ile ilgili Başbakan Erdoğan’la ondan sonraki süreçte bir görüşme yapmadıklarını söyledi.  
 

Emrah Paça / Haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel