Trabzon'da çevre katliamı!

Trabzon’un Çaykara ilçesi Maraşlı köyünde “Mezarlık için yol yapıyoruz” denilerek özel mülkiyete ait orman ve fındık arazisinde köy muhtarlığı tarafından onlarca ağaç kesildi. Edinilen bilgiye göre, Maraşlı köyünün Sevimli mahallesinde köy muhtarı Bülent

Trabzon'da çevre katliamı!

Trabzon’un Çaykara ilçesi Maraşlı köyünde “Mezarlık için yol yapıyoruz” denilerek özel mülkiyete ait orman ve fındık arazisinde köy muhtarlığı tarafından onlarca ağaç kesildi.

Edinilen bilgiye göre, Maraşlı köyünün Sevimli mahallesinde köy muhtarı Bülent Dinçer, köyün toplu mezarlık ihtiyacı bulunduğunu iddia ederek mahalle sakinlerinin ormanlık ve fındık arazisinden yol geçirmek üzere çalışma başlattı. Mahalle sakinleri ve arazi sahiplerinin tüm uyarılarına ve tepkisine rağmen muhtar Bülent Dinçer, arazi sahiplerinin yazılı izni ve kamulaştırma yapılmadan orman ve fındık arazisinden yol geçmesi için iş makinelerinin çalışmasına izin verdi. Yapılan yol çalışmaları sonrası onlarca ağaç kesilirken, arazi sahipleri arazilerinin köy muhtarlığı tarafından yasalara aykırı şekilde tahrip edildiğini belirterek Çaykara Kaymakamlığı’na şikayette bulundu. Kaymakam Cevdet Atay, arazi sahiplerinin rızası olmadan ne sebeble olursa olsun hiç kimsenin yol yapamayacağını belirterek yasalar çerçevesinde gereken işlemin yapılacağını söyledi.

Arazi sahiplerinin avukatı Hasan Cahit Yalçın da köy muhtarının mülk sahiplerinin rızasını almadan ve kamulaştırma yapmadan hukuksuz bir eyleme giriştiğini belirterek “Gerekli yasal yollara başvurduk. Tüm uyarılarımıza rağmen hukuk hiçe sayıldı. Hukuk kuralları çerçevesince hakkımızı sonuna kadar savunacağız. Yasaları ve hukuku hiçe sayarak yapılan hiçbir eylem cezasız kalmaz. Hukuku çiğneyen her kim olursa olsun hukuki sonucuna katlanır” dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel