Trabzon'da cephanelik gibi ev!

TRABZON’DA 2008 yılında Hasan Akyüz’e ait eve düzenlenen baskında çamaşır makinesi içinde ele geçirilen 9 el bombası, 1 kaleşnikof tüfek ve 420 adet mermi ile ilgili olarak aranan Selahattin Y. isimli şahıs Hollanda’da yakalanarak Türkiye’ye gönderildi. T

Trabzon'da cephanelik gibi ev!

TRABZON’DA 2008 yılında Hasan Akyüz’e ait eve düzenlenen baskında çamaşır makinesi içinde ele geçirilen 9 el bombası, 1 kaleşnikof tüfek ve 420 adet mermi ile ilgili olarak aranan Selahattin Y. isimli şahıs Hollanda’da yakalanarak Türkiye’ye gönderildi. Trabzon’a getirilen Selahattin Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bilindiği gibi aynı davayla ilgili 8 kişi 2008 yılında tutuklanmıştı.

Hollanda’da yakalanan Selahattin Y.Trabzon’da tutuklandı

Trabzon’da iki yıl önce ele geçirilen 9 el bombası ve kaleşnikof marka bir silahın sahibi olduğu iddiasıyla aranan ve kısa süre önce Hollanda’nın Bergen Opzoom bölgesinde yakalanan Selahattin Y., Türkiye’ye iade edildi. Trabzon’a götürülen Y’nin, tutuklanarak cezaevine konuldu.

Trabzon’da iki yıl önce ele geçirilen 9 adet el bombası ve kaleşnikof marka bir silahın sahibi olduğu iddiasıyla aranan ve kısa süre önce Hollanda’nın Bergen Opzoom bölgesinde yakalanan çete lideri Selahattin Y., Türkiye’ye iade edildi. Trabzon’a götürülen Selahattin Y., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

ÇAMAŞIR MAKİNESİNDEN BOMBA ÇIKTI

Bir ihbar üzerine 12 Aralık 2008'de Trabzon’da Hasan Akyüz’e ait eve baskın düzenleyen polisin çamaşır makinesi içinde ele geçirdiği 9 adet el bombası, 1 adet kaleşnikof marka tüfek ve 420 adet mermi ile ilgili olarak aranan Y’nin Hollanda polisi tarafından yaklaşık iki hafta önce ele geçirildi. Yapılan bürokratik işler sonrası Türkiye’ye iade edilen Selahattin Y, hakkında kesinleşmiş 12 yıl hapis cezası bulunuyordu. Hollanda’nın Bergen Opzoom bölgesinde yaşadığı evde yakalanan Selahattin Y’nin dün Trabzon’a getirildi. Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakkındaki tutuklama kararı yüzüne okunan Selahattin Y. tutuklanarak Bahçecik Cezaevi’ne konuldu. Selahattin Y.’nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

OLAY NEYDİ?

Bir ihbar üzerine 12 Aralık 2008 tarihinde Hasan Akyüz’e ait eve baskın düzenleyen emniyet ekipleri, çamaşır makinesi içerisine saklanmış 9 adet el bombası ile bir adet kaleşinkof marka silah ele geçirmişti. Bombaları Samsun’dan Trabzon’a getirdiği ve tanesini bin TL’den satmaya çalıştığı ileri sürülen Akyüz ile birlikte, Ankara Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Selahattin Şener gözaltına alınmış, bombalar ve silahı Ankara’da arkadaşı olan Selahattin Y.den aldığını itiraf etmişti.

MAHKEME CEZA YAĞDIRDI

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanıklardan , Hasan Akyüz 10 yıl 5 ay, polis memuru Selahattin Şener 9 yıl 2 ay, diğer 6 kişi ise 4 yıl ile 8 yıl arasında çeşitli cezalara çarptırılmıştı. Yurtdışına kaçtığı belirlenen ve hakkında uluslararası yakalama emri çıkarılan Selahattin Y. hakkındaki kararın ise, yakalanmasından sonra açıklanması kararlaştırılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel