Trabzon'da cep telefonu kaza nedeni!

Trabzon'da son dönemlerde şehir içi trafik kazalarında yüzde 40 artış olduğu gözlemlendi. bu duruma ise Uzmanlar,akıllı telefonların sebep olduğunu dile getiriyor.Tüm dünyada akıllı telefonların yaygınlaşması, başta Türkiye olmak üzere Trabzon’da buna bağ

Trabzon'da cep telefonu kaza nedeni!

Trabzon'da son dönemlerde şehir içi trafik kazalarında yüzde 40 artış olduğu gözlemlendi. bu duruma ise Uzmanlar,akıllı telefonların sebep olduğunu dile getiriyor.

Tüm dünyada akıllı telefonların yaygınlaşması, başta Türkiye olmak üzere Trabzon’da buna bağlı trafik kazalarının da artmasına yol açtı. Araç kullanırken, konuşmanın dışında mesajlarına bakan, mesaj gönderen ya da sosyal paylaşım ağlarına giren sürücüler, kendilerinin ve başkalarının hayatını tehlikeye atıyor. Ülkede 2009 ile 2013 yılları arasında sebebi belirlenemeyen trafik kazalarının oranı yüzde 40 oranında arttı. Uzmanlar, bu artışı akıllı telefonların yaygınlaşmasına bağlıyor.

Polis, araç kullanırken cep telefonuyla konuşmanın tersine, mesajları okuyanları ya da sosyal paylaşım ağlarına bakanları kanıtlamanın oldukça zor olduğunu bildiriyor. Mesaj yazarken ya da okurken, sürücülerin telefonları bacaklarının üstünde tuttukları, bunu dışarıdan görmenin mümkün olmadığı belirtiliyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel