Trabzon'da çay temalı film keyfi

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi tarafından düzenlenen ‘’Karadeniz Belgesel Film Günleri- Türkiye AB Belgesel Film Buluşması’’ başlıklı belgesel film şenliği 24 Aralık 2010 Cuma günü saat 18.00’de eski Vali konağı Tanjant yolu üzerinde Tra

Trabzon'da çay temalı film keyfi

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi tarafından düzenlenen ‘’Karadeniz Belgesel Film Günleri- Türkiye AB Belgesel Film Buluşması’’ başlıklı belgesel film şenliği 24 Aralık 2010 Cuma günü saat 18.00’de eski Vali konağı Tanjant yolu üzerinde Trabzon Sanat Evin’de gerçekleştirilecek. Belgesel Film Şenliği 3 gün boyunca devam edecek. Etkinlikte, Karadeniz vurgusunu güçlendirmek amacıyla ‘’çay’’ teması ele alındı.

TTSO-AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz “Bilgi merkezi olarak kültürel-sanatsal çalışmaları önemsiyoruz. Karadenizlilerin de bu tür etkinlikleri yakından takip ettiklerini biliyoruz. 24 Aralık Cuma günü başlayacak olan AB- Türkiye Belgesel Buluşmasında hem Avrupa’dan hem de Türkiye’den hem de Karadeniz Bölgesinden filmlerin gösterileceğini anlatarak “Etkinlik süresince Kültürel bir kucaklaşma yaşanacak’’ dedi. Konuşmasına devam eden Karbuz,  AB –Türkiye Kültürel buluşmasını gerçekleştirerek toplumlar arası bir yakınlaşmayı hedefliyoruz. Etkinlik kapsamında Belgesel Film Atölyesi oluşturarak geleceğin film yönetmenlerinin de yetişmesine katkıda bulunmayı amaçladık. Trabzon İletişim Meslek Lisesi’nde kurulan ‘’Belgesel Atölyesi’nin’’ etkinlik için çektiği ‘’Muhacirlik’’ konulu filmin gösterimiyle devam edecek. AB-Türkiye Belgesel Film buluşması yalnızca film gösteriyle sınırlı kalmadı kurulduğu Belgesel Atölyesi’yle genç belgeselcilere de yol açmaya çalıştı. Bundan sonraki süreçte bu arkadaşlarımızla ve yeni yetişecek olan Belgesel’ci arkadaşlarla çalışmaya devam edeceğiz’’dedi.

Etkinlikte Belgesel Film gösteriminin yanı sıra alanlarında uzmanlaşmış isimlerin söyleşilerinin de gerçekleştirileceğini belirten Karbuz, bu isimlerden bazılarının Coşkun Aral, Alman film Yönetmeni Dirk Schaefer ve Oğuz Çiçek olduğunu söyledi. Karbuz Trabzon Sanat Evi’nde düzenlenecek olan etkinliklerin ücretsiz olduğunun da altını çizerek, “Tüm Karadenizlileri hem çayımızı içmeye hem de filmlerimizi keyifle izlemeye davet ediyoruz’’dedi.

Karadeniz Belgesel Film Günleri- Türkiye AB Belgesel Film Buluşması;

24 Aralık 2010 saat 18:00’da etkinlik kokteyl-Açılış konuşmalarıyla başlayacak.

Saat 18:20’de Klasik Müzik Dinletsi, Saat 19:00 ‘da İletişim Meslek Lisesi öğrencilerinin çektiği filmin gösterimi yapılacak.

25 Aralık saat 13:00 – 14:00 ‘da Söyleşi : ‘’Bir sinama filminin ferde arkası’’ Oğuz Çiçek ( Diğer Yol Filminin Yönetmeni )

14:15- 15:00 : Belgesel Film gösterimi : Uşakların dansı. Yönetmen/Director : Zühre Saral Gökağaç

Yapım : TRT

16:00- 17:30 Söyleşi : Türkiye’de ve Avrupa’da Belgesel Film Algısı Yönetmen/ Director : Dirk  Schaefer

17:30-18:25 : Belgesel Film gösterimi : Uzay Korsanları Yönetmen/Director : Alessandro Bernard, Enrio Cerasuolo, Paolo Ceretto Yapım: İtalya- Fransa

18:45- 20:00 : Belgesel Film gösterimi : Diktatör Avcısı Yönetmen/Director: Klaartje Quirijins

Yapım : Hollanda

26 Aralık 2010 saat : 15:30-16:30  Söyleşi : ‘’ Türkiye Medyasında Belgeselin Yeri ve İz Tv ’’

 Yönetmen/ Director : Çoşkun Aral

17:00-17:45 : Belgesel Film gösterimi : Lilit’in Kızkardeşleri Yönetmen/Director: Emel Çelebi

18:00-19:00 : Söyleşi : Belgesel Film gösterimi: ‘’ Trabzon’da Belgesel Film ’’ Yönetmen/Director: Erdal Eksert Belgesel Film : Bedri Rahmi Eyüboğlu

19:00-20:00 : Belgesel Film gösterimi: ‘’Türk Gibi Başla Alman Gibi Bitir ‘’ Yönetmen/Director: Murat Şeker. Yapım: ( Almanya – Türkiye ortak yapımı )

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel