Trabzon'da çalışanlar en çok neden şikayetçi?

DOKA’nın desteklediği ve KTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından yürütülen 18 ilçede bin 500 hane anketi sonuçlarına göre, Trabzonlular stresten şikayetçi. Çalışma arkadaşlarından ve ortamlarından memnun olan Trabzon çalışanları ücret ve ücret dışı imkan

Trabzon'da çalışanlar en çok neden şikayetçi?
DOKA’nın desteklediği ve KTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından yürütülen 18 ilçede bin 500 hane anketi sonuçlarına göre, Trabzonlular stresten şikayetçi. Çalışma arkadaşlarından ve ortamlarından memnun olan Trabzon çalışanları ücret ve ücret dışı imkanlardan memnun değil. Çalışanların % 40’ı işi eve getirdiğini ifade ederken, yarıya yakını ailevi sorunlar nedeniyle işe yeterince konsantre olamadığını söyledi.
 
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın desteklediği Karadeniz Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yürütülen “Trabzon’da Yaşam Kalitesini Geliştirme ve Modelleme Projesi”nin sonuçları açıklanırken ilginç bir sonuç da ortaya çıktı. 18 ilçede 1500 hane halkı anketi sonuçlarına göre Trabzonlular genel olarak stresli bir iş hayatı yaşıyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Prof.Dr. Ahmet Ulusoy’un koordinatörlüğünde, İstanbul Üniversitesi’nden Doç.Dr. Murat Şeker’in akademik danışmanlığında yürütülen projede yaşam kalitesi ile ilgili, Trabzon’da 18 ilçeye ait 7 farklı alanda 200’ü geçen veri toplandı. Proje kapsamında yapılan anketlerde iş hayatıyla ilgili ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Genel olarak stresli bir iş hayatı yaşadığını ifade eden Trabzonlular, çalışma arkadaşları ve ortamlarından memnun iken, ücret ve ücret dışı imkânlardan memnuniyetsizliklerini belirtti. Çalışanların yaklaşık % 40’ı zaman zaman eve iş getirdiğini ifade ederken, yarıya yakını ise ailevi sorumlulukları nedeniyle işlerine konsantre olamadığını söyledi. 
 
İŞTE ANKET SONUÇLARI
 
Yüzde 5 üzerinden yapılan değerlendirme sonuçlarına göre, Trabzon’da yaşayanlar en fazla, işinin çok stresli ve zahmetli bir iş olduğundan (%) (3,98) şikayet etmektedirler. Ancak işini severek yaptığını ifade edenler de (3,62) önemli bir orana sahipler. İşini sıkıcı ve kasvetli bulanlar (3,35) ve işinin kendisine mesleki gelişimi için fırsatlar sunduğunu (3,37) belirtenler azımsanmayacak bir düzeydedir. Sağlık koşullarına uygun olmayan ve tehlike arz eden bir durumdan bahsedenler ise oldukça düşük bir seviyede.
 
Deneklere işleriyle ilgili aşağıdaki konulardaki memnuniyet düzeylerini 1-5 arası belirtmeleri istendi; Bu soruya alınan yanıtlar incelendiğinde Trabzon’daki çalışanların işleriyle ilgili memnuniyet düzeyi yüksek olan alanlar çalışma arkadaşları (4,24) ve çalışma ortamıdır (4,2). Çalışma saati (3,86) ve ücret (3,81) ise göreceli olarak memnuniyet düzeyi düşük olan alanlardır. Memnuniyetsizlik düzeyinin en yüksek olduğu alan ise ücret dışı imkanlardır (3,39)’dır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel