Trabzon'da büyükşehirden "Kart 61" atağı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon’un büyükşehir olmasıyla birlikte ilçe belediyelerine devredilen “Kart 61” yardımlarını yüklenme kararı aldı. Geçtiğimiz aylarda yapılmayan yardımlar Ramazan öncesinde toplu olarak gerçekleştirilecek. 30 Mart 2014 yer

Trabzon'da büyükşehirden "Kart 61" atağı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon’un büyükşehir olmasıyla birlikte ilçe belediyelerine devredilen “Kart 61” yardımlarını yüklenme kararı aldı. Geçtiğimiz aylarda yapılmayan yardımlar Ramazan öncesinde toplu olarak gerçekleştirilecek. 

30 Mart 2014 yerel seçimlerinden önce Trabzon il belediyesinin yardıma muhtaç vatandaşlara yaptığı “Kart 61” yardımları, 30 Mart seçimleri ile beraber Trabzon’un büyükşehir olması ile birlikte yasa gereği ilçe belediyelerine devredilmişti. Aradan geçen zaman zarfında ilçe belediyelerinin, geçmiş dönemdeki Trabzon il belediyesinin gerçekleştirdiği yardımları ekonomik yetersizliklerden dolayı gerçekleştirememesi üzerine Trabzon Büyükşehir Belediyesi “Kart 61” yardımlarını devraldı.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesi Trabzon il belediyesinin gerçekleştirdiği “Kart 61” yardımlarının seçimler sonrasında ilçe belediyelerine devredildiğini hatırlatırken, şunları söyledi:

“İlçe belediyelerimizin ekonomik durumlarının Büyükşehir Belediyesi hazırlıkları sırasında müsait olmamasından dolayı, biz Büyükşehir Belediyesi olarak bu külfeti, imkânlarımızı zorlayarak ama sevinerek yüklenme kararı aldık. Bu çerçevede şehrimizdeki mahallelerimizde de olan kardeşlerimize ayda, toplamda 180 bin 937 TL’lik yardım ihtiva eden ‘Kart 61’ ile hemşehrilerimizin birçoğuna yapmaya gayret ettiğimiz desteği Büyükşehir Belediyesi olarak sürdürmeyi kararlaştırmış, kaynağını temin etmiş bulunmaktayız. Dolayısıyla bütün hemşehrilerimin, yurttaşlarımın Ramazanını tebrik ederken, yaklaşmakta olan mübarek Ramazan’da şu an sosyal durumu müsait olmayan kardeşlerime bir müjde olarak Ramazan’ı hep birlikte omuz omuza kardeşçe karşılayabilmemiz imkanını oluşturabilmemiz için gereken bütün hazırlığımızı yaptık. ‘Kart 61’ desteğini almakta olan kardeşlerimizin, 30 Mart seçimlerinden sonra ödenmeyen Nisan, Mayıs ayı yardımlarını da, Haziran ayı yardımlarını da ihtiva edecek şekilde desteğimizi sürdüreceğimizi haber vermek, paylaşmak istiyorum. Bu vesile ile bütün hemşehrilerimize sevgiler saygılar sunuyorum.”


“KART 61” NEDİR?
Önceki dönemde Trabzon il belediyesinin uygulamaya koyduğu “Kart 61” sistemi ile yardıma muhtaç olan vatandaşlara gıda yardımı yapılmak yerine kendilerine verilen kartlara para-puan yükleniyor. Vatandaşlar mahallelerinde anlaşması bulanan bakkal ve marketlerden, içki, sigara ve şans oyunları haricinde, tercihlerine göre alış veriş yapabiliyor. Aynı şekilde ekmek yardımından faydalanan vatandaşlar bu kartlarla birlikte ekmeklerini anlaşmalı market ve bakkallardan alabiliyor. Bu kapsamda Trabzon genelinde bin 820 aileye toplam her ay 180 bin 937 TL yardım gerçekleştiriliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel