Trabzon'da bu dram göz yaşlarına boğar

 Trabzon’da 4 yıldır tek böbreği ile yaşayan ve son zamanlarda diğer böbreğinin de yetersiz kaldığı için fenalaşan 8 yaşındaki Devran Pekcan dün sabaha karşı kaldırıldığı Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi hastanesinde  yaşam mücadelesini

Trabzon'da bu dram göz yaşlarına boğar

 Trabzon’da 4 yıldır tek böbreği ile yaşayan ve son zamanlarda diğer böbreğinin de yetersiz kaldığı için fenalaşan 8 yaşındaki Devran Pekcan dün sabaha karşı kaldırıldığı Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi hastanesinde  yaşam mücadelesini kaybetti.

Devran’ın ölümüyle Türkiye’deki acı bir gerçek daha ortaya çıktı. Devran’ın dilencilik yaparak geçinen ailesinin, hasta olan çocuklarını günlerdir iyileşir düşüncesiyle hastaneye getirmediği öğrenildi. 

 
Ailenin olduğu kadar hastanede bu ölümden sorumludur diyen, Minik Devran’ın komşusu Trabzon Kültür Derneği Başkanı Mehmet Akyüz ise, “Hastane bu aileyi çocuklarını hastaneye getirmediği için neden yetkililere bildirmiyor. Ortada büyük bir ihmal var. Bu aile cahil olabilir ancak bu aile sağlık hizmetlerinden daha yararlanıp yararlanmadıklarını bile bilmiyor.
 
Bu insanlar dilencilik yaparak geçimini sağlıyor diye hayatları bu kadar ucuz olmamalı. Eğer hata yapıyorlarsa mutlaka yetkililere bildirilmeli. Hastane bunu yapmamıştır. Bunun için minik Devran’ın ölümünden ailesi olduğu kadar hastanede sorumludur” diyerek isyan etti. Minik Devran dün gözyaşları arasında Bostancı’daki kimsesizler mezarlığına defnedildi. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler