Trabzon'da bu dava yoldan çıktı

 Nasrettin hocanın “sende haklısın” fıkrası Trabzon’da gerçek oldu. Devletin yolunu trafiğe kapattığı gerekçesiyle hakkında dava açılan liman işletme müdürüne mahkeme haklısın dedi. Beraat kararı verdi. Bir süre sonra aynı yolu trafiğe açan kişi mahkemeli

Trabzon'da bu dava yoldan çıktı

 

Nasrettin hocanın “sende haklısın” fıkrası Trabzon’da gerçek oldu. Devletin yolunu trafiğe kapattığı gerekçesiyle hakkında dava açılan liman işletme müdürüne mahkeme haklısın dedi. Beraat kararı verdi. Bir süre sonra aynı yolu trafiğe açan kişi mahkemelik oldu, görülen dava sonucunda o da suçsuz bularak beraat etti.
 
 
Trabzon Liman Sahası bitişiğinde bulunan Hazine arazisinde, Milli Emlak'a ercimisil bedeli ödeyerek briket imalatı yapan İbrahim Topuz (50), yaklaşık 3 yıl önce Trabzon Liman İşletmesi yetkililerinin kendisini bu alandan çıkarmak için yolunu harfiyat dökerek ve tel örgü ile kapatarak ulaşımını engellediklerini belirterek, ''iş ve çalışma hürriyetini ihlal etmek ve kamuya ait yol üzerine engel koyarak trafik güvenliğini tehlikeye sokmak'' gerekcesiyle cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. Bu nedenle Trabzon 2.. Asliye caza mahkemesinde Liman işletme müdürü Muzaffer Ermiş hakkında dava açıldı..
 
MAHKEME, “İŞLETMECİ HAKLI”
Dava devam ederken, liman işletmesi tarafından kapatılan yolunu tel örgüyü kesip barikatları kaldırarak yeniden ulaşıma açan işletmeci İbrahim Topuz, Bu kez “mala zarar verme” suçlamasıyla hakkında 1. Asliye ceza mahkemesinde dava açıldı. Görülen dava 12 mayıs 2011 tarihinde sonuçlandı Mahkeme suç unsurlarının oluşmadığı gerekcesiyle işletmeci İbrahim Topuz’un beraatine karar verdi..
 
MÜDÜRE BERAAT
Bu arada İbrahim Topuz, yolunu kapattığı gerekcesiyle liman işletmesi müdürü Muzaffer Ermiş hakkında açtığı dava ise 20 Eylül 2012 tarihinde sonuçlandı. Mahkeme iş ve çalışma hürriyetini ihlal suçunun hukuki nitelikte olup, trafik güvenliğini tehlikeye sokmak suçunun ise unsurları itibariyle oluşmadığından Trazon liman işletmeleri müdürü Muzaffer Ermiş hakkında açılan davanın beraatine karar verdi.
 
KİM HAKLI
Mahkemelerin verdiği iki ayrı beraat kararından sonra şaşkın olduğunu belirten biriket işletmecisi İbrahim Topuz, “Bu yol Trabzon belediyesinin sorumluluğunda imar planında olan kamuya açık bir yol. şimdi ne yapacağımızı şaşırdık, ben yolu açtığım için mahkeme bana “haklısın” dedi, Başka bir mahkeme de Liman işletmesinin yolu kapatmasını haklı bularak beraat kararı verdi.. Şimdi burda kim haklı .Bu durumda işletmeme giden yolun açık olmasımı lazım kapalı olmasımı. .Bu işin içinden nasıl çıkacağız. Şaşırdık kaldık” dedi
BİZİM KULLANIM ALANIMIZ Trabzon liman işletmeleri müdürü Muzaffer ermiş, Biriket işletmecisi İbrahim Topuz'un Hazine arazisinde işgalci olduğunu iddia ederek, Bu iş yeri belediye encümeni kararıyla mühürlenmiştir. 'Söz konusu yer bizim tapulu yerimizdi. Kıyı kenar çizgisinden dolayı tapu iptal edildi ama kullanım hakkı Türkiye Deniz İşletmelerinin kullanımına tahsis edildi.'' dedi
 
İŞTE O FIKRA SEN DE HAKLISIN
 
Nasrettin Hoca yaşadığı yerde kadılık yapmaktadır. Bir gün iki adam gelerek birbirlerinden davacı olurlar. Hoca 1.adamı dinler ve ona. -sen haklısın.der diğer adam itiraz eder Hoca ona -sen de haklısın der. olup bitenleri izleyen Nasrettin Hoca nın hanımı: -hoca bu nasıl iştir?hem ona hem de diyerine haklısın dedin. Hoca bu sözler üzerine hanımına döner ve. -sen de haklısın der. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler