Trabzon'da böyle okul olur mu?

Vakfıkebir İlçesi’nde 1992 yılında bölgeye turizm alanında ara elaman yetiştirmek için açılan yatılı TUREM binasının geçen zaman zarfı içerisinde fiziki durumu bozuldu.  Eğitim veren binanın duvarlarında çatlakların oluşması ve zemininde de sorunlar çıkma

Trabzon'da böyle okul olur mu?
Vakfıkebir İlçesi’nde 1992 yılında bölgeye turizm alanında ara elaman yetiştirmek için açılan yatılı TUREM binasının geçen zaman zarfı içerisinde fiziki durumu bozuldu.  Eğitim veren binanın duvarlarında çatlakların oluşması ve zemininde de sorunlar çıkmasının ardından yaklaşık 7 yıl önce okul tarafından binanın fiziki şartlarının kontrolü istendi.  Kontrol için gelen bayındırlık ekipleri tuttukları raporda okulun tehlikeli olduğunu belirterek boşaltılması gerektiğini belirttiler.   
 
ÖĞRENCİ VELİLERİ TEPKİLİ
 
Bir zamanlar 200 öğrencinin eğitim gördüğü TUREM için yıkılma tehlikesi gerçeği sonrasında bir müddet devam etse de büyük risk taşıdığından 2 yıl önce yatılı kısmı kapatıldı. Yatılı kısmının kapatılmasından sonra mevcudu 35’e düşen okul için eğitim gören öğrenciler için tehlike devam etmekte. Yıllardır yeni bir bina yapılacağı söylenin TUREM için 2013 yılı yatırım kapsamına alınsa da ortada yapılan ciddi bir çalışma yok. Öğrenciler kelle koltukta eğitim görmeye devam ediyor.  Duruma tepki gösteren öğrenci velileri, “Okulun fiziki durumu içler acısı. Çocuklarımız burada büyük tehlike altında eğitim görüyorlar. Yetkililer bu duruma nasıl seyirci kalıyor merak ediyoruz. Ekipler bu okul için tehlikeli raporu verdi ve okulun boşaltılması gerektiğini söyledi. Bunun gerçekleşmesi için illa yıkılması mı gerekiyor. Olası bir faciaya mahal vermemek için, bu okula acil tedbir alınmalı. Bu konuda sayın valimizden ve milli eğitim müdürümüzden yardım bekliyoruz” dediler.
 
Kaynak : Sonnokta 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel