Trabzon'da borçlulara müjde!

“Torba Yasa” olarak bilinen ‘6111 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile ilgili Kanun’un yürürlüğe girmesi dolayısıyla belediyeye borcu olan vatandaşlara geçmiş borçlarını yeniden yapılandırma fırsatı sunuluyor.Trabzon Belediyesi’nden yapıla

Trabzon'da borçlulara müjde!

“Torba Yasa” olarak bilinen ‘6111 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile ilgili Kanun’un yürürlüğe girmesi dolayısıyla belediyeye borcu olan vatandaşlara geçmiş borçlarını yeniden yapılandırma fırsatı sunuluyor.

Trabzon Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre ilgili kanunun 25 Şubat 2011 tarihi itibariyle yürürlüğe girdiği hatırlatılarak, 1 Mayıs 2011 tarihine kadar Belediyeye müracaat eden vatandaşların 31 Aralık 2010 tarihine kadar olan borçlarını 6-9-12-18 eşit taksitte yeniden yapılandırabilecekleri bildirildi. Yapılandırmaya müracaat edilmesi ve taksitlerin düzenli olarak ödenmesi halinde herhangi bir haciz işlemi başlatılmayacağının belirtildiği açıklamada, borçların yapılandırılması halinde hesaplanan gecikme faizi ve zamların yerine ilgili dönemlerde geçerli olan TEFE-TÜFE aylık değişim oranlarının uygulanacağı belirtildi. Borçlarını yapılandıran vatandaşlar ikişer aylık dönemlerde borçlarını ödeyebileceği gibi peşin ödeme de yapabilecekler. Yapılandırılan borçlar peşin veya taksitli olarak kredi kartıyla da ödenebilecek.

Taksitle yapılacak ödemelerde kanunun ilgili maddelerine göre belirlenecek tutar altı eşit taksit için 1.05, dokuz eşit taksit için 1.07, on iki eşit taksit için 1.10 ve on sekiz eşit taksit için 1.15 katsayısı ile çarpılıp bulunan tutar taksit sayısına bölünmek suretiyle ikişer aylık dönemler halinde ödenecek tutar hesaplanarak vatandaşlara sunulacak.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu “Torba Yasa” olarak bilinen ‘6111 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile ilgili Kanun’un yürürlüğe girmesi dolayısıyla borçlu vatandaşlara büyük kolaylıklar sunulduğunu belirterek, “Belediyemize emlak, çevre temizlik, ilan reklam vergileri ile kira ve su borcu olan vatandaşlar 1 Mayıs 2011 tarihine kadar müracaat ederek borçlarını yeniden yapılandırabilecek. Borçlarını yeniden yapılandıran vatandaşlar 6, 9, 12 ve 18 eşit taksitte ödeme yapabilecek. Yeniden yapılandırmadan faydalanacak vatandaşlar borçlarını peşin ve taksitle ödeyebileceği gibi kredi kartı ile de taksitlendirme yapabilecekler. Vatandaşlarımızın müracaat ederek borçlarını yapılandırmalarını ve bu fırsattan yararlanmalarını bekliyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel