Trabzon'da bir mahalle isyanda!

Trabzon’un Akçaabat ilçe Belediyesi'nin İmar Kanunu'nun 18. maddesine istinaden imar düzenlemesi yaptığı Yeni Mahalle’de vatandaşların tepkisi bitmiyor.Mahalle sakinlerinden Adem Seis, Akçaabat Belediyesi ve Kara yollarının kamulaştırma planı kapsamında o

Trabzon'da bir mahalle isyanda!

Trabzon’un Akçaabat ilçe Belediyesi'nin İmar Kanunu'nun 18. maddesine istinaden imar düzenlemesi yaptığı Yeni Mahalle’de vatandaşların tepkisi bitmiyor.

Mahalle sakinlerinden Adem Seis, Akçaabat Belediyesi ve Kara yollarının kamulaştırma planı kapsamında olan Akçaabat, Söğütlü, Yıldızlı il yolunun mahalleleri olan Yeni Mahalle ve Çolaklı Mahallesinde 18. Madde uygulaması yapılmak suretiyle kamulaştırmanın önünü kesilerek mağdur edildiklerini söyledi.

Arazilerinin 18 Madde uygulamasıyla bedelsiz geçişinin sağlanmaya çalışıldığını kaydeden Seis, “Akçaabat Belediyesi, Karayolları kamulaştırma planı kapsamında olan Akçaabat, Söğütlü, Yıldızlı il yolunun mahallemiz olan Yeni Mahalle ve Çolaklı Mahallesinde 18. Madde uygulaması yaparak kamulaştırmanın önünü kesip bizleri mağdur etmiştir. Bu kısımda bizlerinde yeri vardır ancak 18. Madde uygulamasıyla bedelsiz geçiş sağlanmaya çalışılmaktadır.

1-061.jpgAkçaabat Belediyesi aynı güzergahta olan yolu diğer mahallelerde Yaylacık, Dürbinar, Ortamahalle ve Nefsipulathane mahallesinin çoğu kısmında kamulaştırma ile geçiş yolu yapmıştır. Yapılan bu çiftte standartlı uygulama karşısında bizler mağdur durumdayız. Anayasanın sosyal, adalet, eşitlik ve hukuk devleti ilkesi çiğnenmektedir. Akçaabat Belediyesi'nin yapmış olduğu bu uygulama Trabzon İdari Mahkemesinde dava konusu olmuş mahkeme dava sonuna kadar tüm uygulama sahasında yürütmenin durdurulmasına dava sonuna kadar karar vermiştir.

Davalı belediye buna itiraz etmiş ancak bu itirazı ret etmiştir ve İdare Mahkeme oy birliği ile iptal kararı vermiştir. Akçaabat Belediyesi mahkemenin yürütmenin durdurulmasına ve iptal kararına uymayarak verilen bu karardan sonra mülkiyete esas tapular tescil etmiştir. Belediye Danıştay’a başvurmuştur. Danıştay'da oy birliği ile Trabzon İdare Mahkemesi'nin iptal kararını onamıştır” dedi.

Mağduriyetlerinin giderilmesini isteyen Seis, “Mağduriyetimiz devam etmektedir. Akçaabat Belediyesinin bu yolu mahkemece iptal edilmiş 18 madde ile değil de Kara Yolları tarafından kamulaştırılarak yapılmasını ve Akçaabat Belediyesinin mahkeme kararına uymasının sağlanmasını istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında sosyal adalet ve hukuk devleti ise bu hukuk devletinin gereği neyse o yapılsın. Akçaabat belediyesi hukukun üstünde midir ? Bunun dokunulmazlığı var mıdır ? Yasalardan muaf mıdır ? Biz savcılığa da suç duyurusunda bulunduk” diye konuştu.

Diğer mahalle sakinleri de yola karşı olmadıklarını belirterek Başbakan ve Cumhurbaşkanına seslenerek haklarını istediklerini söylediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler