Trabzon'da bir garip şikayet!

Trabzon'un Sürmene İlçesi’ne bağlı Birlik Köyü’nde oturduğu evin üzerine yeni kat inşa eden Selahattin Aydın’ın evi, halen cami olarak kullanılan eski kilisenin görüntüsünü bozduğu gerekçesiyle Trabzon İl Özel İdaresi tarafından mühürlendi. Evle kilise ar

Trabzon'da bir garip şikayet!

Trabzon'un Sürmene İlçesi’ne bağlı Birlik Köyü’nde oturduğu evin üzerine yeni kat inşa eden Selahattin Aydın’ın evi, halen cami olarak kullanılan eski kilisenin görüntüsünü bozduğu gerekçesiyle Trabzon İl Özel İdaresi tarafından mühürlendi. Evle kilise arasında yol olduğunu belirten Aydın, “Arazi benim. Özel İdare’ye gittim, bana evimin kilisenin görüntüsünü bozduğu için mühürlendiğini söylediler. Bu nasıl iş anlamadım” dedi. Aydın’a ayrıca para cezası kesileceği de öğrenildi.

 

Trabzon’un Sürmene İlçesi’ne bağlı Birlik Köyü’nde evin üzerine yeni kat inşa eden Selahattin Aydın’ın evi, halen cami olarak kullanılan eski kilisenin görüntüsünü bozduğu gerekçesiyle Trabzon İl Özel İdaresi tarafından mühürlendi. Aydın’a ayrıca para cezası da kesilecek.

 

Evinin, kilisenin görüntüsünü bozduğu gerekçesiyle şikayet edildiğini belirten Selahattin Aydın, "Evin üzerine attırdığım ikinci kat Trabzon İl Özel İdaresi ekipleri tarafından mühürlendi. Şikayetin konusunu öğrenmek üzere Trabzon İl Özel İdaresi’ne gittim. Bana ‘Sen ev kilisenin görüntüsünü bozuyor, bu nedenle mühürledik’ dediler. Ancak şu anda o kilise dedikleri bina cami olarak kullanılıyor. 1880 yılında yapılan bina tarihi eser olarak tescillenmiş. Kilise ile ev arasında epey bir mesafe var. Arada bir de yol var. Arazi zaten benim. Evin yola herhangi bir müdahalesi yok. Zaten bana da yolla ilgili bir sıkıntı yok diyorlar. Eğer yolla ilgili bir sıkıntı olsa arazimden istedikleri kadar yer verir, yolu genişletirim. Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıkları’nı Koruma Kurulu’ndan heyet geldi. Kontrol etti. Evin bir sakıncası yok diyerek gittiler. İkinci kez ise Trabzon İl Özel İdaresi imar ekipleri geldi. Evin ikinci katını mühürlediler" dedi.

 

Trabzon İl Özel İdaresi İmar Müdürlüğü yetkilileriyle görüştüğünü de belirten Aydın, "Ben evimi 15 yıl önce yapmıştım. Şikayet olduğunu ve bu nedenle işlem yaptıklarını söylediler. Bu nedenle de 5-6 bin TL bir para cezası yazdılar. Yıkılması gereken merdiven boşluğu üstündeki çatıyı yıkacağız. Mahkemeye gidebileceğimi söylediler. Bunu nasıl yapacağımı sorunca da, ‘Köydeki yeni yapılan diğer evleri emsal gösterirsin’ dediler. Bu nasıl mantık anlayamadım. Şimdi ben hakkımı aramak için köydeki diğer vatandaşları mı şikayet edeceğim? Devletin bana böyle bir nasihatte bulunması oldukça ilginç" diye konuştu. 1880 yılında yapılan eski kilisenin Cumhuriyet’ten sonra camiye dönüştürüldüğü öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler