Trabzon'da BES eylem yaptı

Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyeleri, ''eşit işe eşit ücret'' talebiyle Trabzon Hızırbey Vergi Dairesi önünde eylem yaptı. Bina önünde toplanan grup adına açıklama yapan BES Trabzon Şubesi Başkanı Ayhan Kanber, ''eşit işe eşit ücret'' adı altında hazır

Trabzon'da BES eylem yaptı

Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyeleri, ''eşit işe eşit ücret'' talebiyle Trabzon Hızırbey Vergi Dairesi önünde eylem yaptı.

 Bina önünde toplanan grup adına açıklama yapan BES Trabzon Şubesi Başkanı Ayhan Kanber, ''eşit işe eşit ücret'' adı altında hazırlanan 666 sayılı KHK ile kamu emekçilerine bu hakkın tanınmadığı, aksine mevcut ücret adaletsizliği büyüttüğünü öne sürdü.

 Ek ödemelerin emekliliğe esas kazanca dahil edilmediği ve emeklilikte de sefaletin reva görüldüğünü savunan Kanber, fazla mesai ücretlerine de göz dikildiğini iddia etti.

 Kanber, tüm kamu emekçilerinin olduğu gibi tüm Maliye emekçilerinin de ısrarla takipçisi olduğu ''ek ödemelerin temel ücrete dahil edilmesi ve emekli aylıklarına eklenmesi'' taleplerinin Maliye Bakanlığınca yıllardır dikkate alınmadığını savundu.

Uzman olan-olmayan ayrımına son verilmesi, merkez-taşra ayrımının da ortadan kaldırılmasını isteyen Kanber, gerek ücret artışlarında, gerekse de fazla mesai ödemelerinde yaşanan ayrımlara da son verilmesi gerektiğini söyledi.

Kanber, mücadelede kararlı Maliye emekçileri olarak mücadele edeceklerini ve kazanacaklarını ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel