Trabzon'da 'Benimle oynar mısın'

Trabzon Belediyesi tarafından AB hibe fonlarından yararlanılarak hazırlanan “Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi” ve “Benimle Oynar mısın” projelerinin tanıtım toplantısı Trabzon Belediyesi Çok Amaçlı Salonu’nda yapıldı. Toplantıya Trabzon Vali Yardımcıs

Trabzon'da 'Benimle oynar mısın'

Trabzon Belediyesi tarafından AB hibe fonlarından yararlanılarak hazırlanan “Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi” ve “Benimle Oynar mısın” projelerinin tanıtım toplantısı Trabzon Belediyesi Çok Amaçlı Salonu’nda yapıldı.

 

Toplantıya Trabzon Vali Yardımcısı Mahmut Halal, Trabzon Belediye Başkanvekili Sezgin Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Turan, Ergin Aydın, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Selim Çelenk, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Trabzon Belediyesi’nden yardım alan ailelerin çocuklarından seçilen 48 çocuğa okul öncesi eğitimin verileceği proje kapsamında hazırlanan "Gezici Mobil Oyun Evi" ile belirlenen 9 pilot mahallede çocuklara oyun oynama imkanı da sunulacak. 1Nisan’da başlayacak ve 6 ay sürecek proje kapsamında ayrıca ailelere yönelik 5 adet eğitim semineri de verilecek ve çocuklara yönelik sağlık taraması yapılacak.

 

Proje tanıtımın açılışında konuşan Trabzon Belediye Başkanvekili Sezgin Yılmaz, çocukların okul öncesi eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla hazırladıkları "Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Hibe programı" ile 3 ve 4 yaş arası çocukları geleceğe hazırlayacaklarını belirterek, "AB hibe fonlarından yararlanarak hazırladığımız proje ile birlikte belediyeden yardım alan ailelerin çocuklarına okul öncesi eğitim verilecek. Belediye Çocuk ve Gençlik Eğitimi Merkezi'nde verilecek ve 6 ay sürecek eğitim programına 48 çocuk katılacak. Program kapsamında ayrıca "Benimle Oynar mısın "projesiyle oluşturulacak "Gezici Mobil Oyun Evi" ile Vakıflar Bölge Müdürlüğünden ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden yardım alan ailelerin çocuklarına belirlenen 9 mahallede belli aralıklarla oyun oynama imkanı sunulacak. "Mobil Oyun Evi'nde" aynı zamanda çocuklara yönelik sağlık taramaları da yapılacak. Program kapsamında ayrıca aileleri ilgilendiren çeşitli eğitim programları da yapılacak. KTÜ ve Trabzon Ticaret Sanayi Odası'nın paydaş olduğu projeye iştirakçi olarak Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü destek veriyor" diye konuştu.

Toplantı “Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi” ve “Benimle Oynar mısın” proje koordinatörü Bahar Ayvazoğlu proje hakkında yaptığı detaylı sunumla sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel