Trabzon'da 'beceri 10' kursları

 Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, UMEM - Beceri 10 Projesi’nin tarım ve hizmet sektörünü de içine alacak şekilde genişletilmesinin tarım ve hizmet sektörünün önemli paya sahip olduğu Trabzon ekonomisi için çok

Trabzon'da 'beceri 10' kursları

 

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, UMEM - Beceri 10 Projesi’nin tarım ve hizmet sektörünü de içine alacak şekilde genişletilmesinin tarım ve hizmet sektörünün önemli paya sahip olduğu Trabzon ekonomisi için çok olumlu olduğunu söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, TOBB ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi tarafından yürütülen ve 2011 yılı başından itibaren sanayi sektöründe uygulanan Beceri’10 Projesi, hizmet ve tarım sektörlerini kapsayacak şekilde genişletildi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, sanayi sektöründe uygulanan Beceri 10 Projesi’nin istihdama yönelik olumlu sonuçlar verdiğini belirterek proje kapsamında Trabzon’da açılan kurslara katılan kursiyerlerden 205 kişiye iş bulunduğu ve bunlardan halen 185 kişinin aktif olarak çalışmakta olduğu yönünde bilgi verdi. 

Beceri 10 Projesi’nin imzalanan ek protokol ile tarım ve hizmet sektörünü de içine alacak şekilde genişletildiğine dikkat çeken Başkan Hacısalihoğlu, “Biz bu projenin tarım ve hizmet sektörünü de içine alacak şekilde genişletilmesini istiyorduk. Trabzon ekonomisinde sektörlerin dağılımına bakıldığında sanayi yüzde 14 oranında iken ticaret yüzde 18, tarım ise yüzde 16 ağırlığa sahip. Haliyle projenin tarım ve hizmetler sektörlerini içine alacak genişletilmesi sevindirici olmuştur” dedi.

Başkan Hacısalihoğlu, yeni uygulamayla birlikte oda ve borsalar tarafından toplanan taleplere yönelik kursların açılabileceğini kaydederek hizmet ve tarım sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların da bu projeden yararlanabileceğini vurguladı.

BECERİ 10 TRABZON

Trabzon’da proje kapsamında şu ana kadar 25 kurs açıldı ve bu kurslarda eğitim alıp başarılı olan 185 kişi istihdam edildi. Şu anda devam eden 4 kursta, toplam 85 kursiyer eğitim görüyor. Proje kapsamında önümüzdeki günlerde 60 kursiyerin katılacağı 3 kurs daha açılacak.

BECERİ 10 NELER GETİRİYOR?

Bu kapsam genişlemesiyle birlikte oda ve borsalar ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İş-Kur Müdürlüğü koordinasyonunda sanayi, hizmet ve tarım sektörlerinde faaliyet gösteren firmalardan alınacak talepler doğrultusunda söz konusu sektörlere yönelik ihtiyaç olan personel tespit edilip bu doğrultuda kurslar açılabilecek ve ihtiyaç olan alanlarda personel yetiştirilecektir. Beceri 10 kurslarından istihdam edilenler teşvikli personeller olup, ortalama 3,5 yıl SGK işveren payı kamu kaynaklarından karşılanacaktır.   

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler