Trabzon'da başörtüsüne protesto

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Trabzon Meslek Yüksekokulu önüne Eğitim-Bir-Sen tarafından siyah çelenk bırakıldı.Akçaabat ilçesinde bulunan KTÜ Trabzon Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojisi Programı öğrencilerinin geçtiğimiz günlerde, okulun düzenle

Trabzon'da başörtüsüne protesto

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Trabzon Meslek Yüksekokulu önüne Eğitim-Bir-Sen tarafından siyah çelenk bırakıldı.

Akçaabat ilçesinde bulunan KTÜ Trabzon Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojisi Programı öğrencilerinin geçtiğimiz günlerde, okulun düzenlediği meslekî gezide başörtülü katılamadığını öne süren Eğitim-Bir-Sen Trabzon Şube Başkanlığı üyesi bir grup, basın açıklaması yaparak siyah çelenk bıraktı. Grup adına açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Trabzon Şube başkanı Mehmet Kara, herhangi bir yasak olmamasına rağmen kargaşa ve kaos çıkarmak isteyenlerin bu tür davranışlarda bulunduğunu iddia ederek, "Bugün burada ilimizin öncü eğitim kurumu, ülkemizdeki ilk üniversitelerden biri olan Karadeniz Teknik Üniversitesi'ne bağlı bu birimin önünde bilim insanlarımızın ülkemize kazandırdıkları yenilikleri takdir etmek için bulunmak isterdik. Çalışmalarıyla öne çıkmış, ülkeye yeni değerler katmak üzere patent alabilmiş akademisyenlerimizin ellerinden öpmek için bulunmak isterdik. Maalesef bugün ülkenin kanayan yarası olduğunu söylemekten utandığımız bir sorun için buradayız" dedi.

Kara, üniversitelerin özgürlüklerin yeşereceği bir tarla olması gerektiğini savunarak, "Üniversitelerde bahçıvan olması gereken, bilgisiyle çocuklarımıza yol göstermesini, medeni cesaret aşılamasını, ufuklarını açmasını beklediğimiz insanlar, bilim insanları çocuklarımızın geleceğini karartmakta, hayata geriden başlamalarına sebep olmakta ve onarılma travmalara yaşatmaktadır. Ne olur bırakın da herkes işini yapsın. Bu ile, bu ilçeye, bu ülkeye zulmetmeye ne hakkınız var? Bizi dünya kamuoyu karşısında daha ne kadar utandıracaksınız? Bu rezalet daha ne kadar devam edecek? Sizler daha ne kadar lanet almaya devam edeceksiniz?" sorularını sıraladı.

Herhangi bir kanuni yasak olmadığını da hatırlatan Kara, "Vesayetin ve statükonun devamından yana olan bir anlayışın hala kargaşa ve kaos çıkarma derdinde olması dikkat çekicidir.Bu anlayışı tek kelime olarak ancak zorbalıkla ifade edebiliriz. Bunlar Türkiye'nin normalleşmesini, özgürlük alanlarının genişlemesini istemiyorlar. Bu durumda öğrencilerimizin dik durmasını takdirle karşılıyoruz. Bizim bunları yapanlara tavsiyemiz mesleğinizin dışında her şeyle uğraşıyorsunuz. Bundan sonra mesleğinizi yapın artık. Öne geçme sıranız yaklaşıyor, zamanınız daralıyor, can çekişiyorsunuz" şeklinde konuştu.

Kara, "Sendika olarak hep mazlumların, mağdurların yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Bu gençleri ağlatmak gülenlere fayda vermeyecektir. Bu duruma rıza gösterenleri, ses çıkartmayıp dolaylı destek olanları, idari sorumluluktan kaçınanları, bütün kamuoyu önünde kınıyoruz"

Grup okul önüne siyah çelenk bırakarak dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel