Trabzon'da Başbakan'a küfüre hapis!

Trabzon’da işyerinin direklerine AK Parti bayrağı asan kişilerle tartışan, ardından da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a küfür ettiği öne sürülen 40 yaşındaki Yusuf G. hakkında, 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.Erdoğdu Mahallesi Soğuksu Caddesi’nde

Trabzon'da Başbakan'a küfüre hapis!

Trabzon’da işyerinin direklerine AK Parti bayrağı asan kişilerle tartışan, ardından da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a küfür ettiği öne sürülen 40 yaşındaki Yusuf G. hakkında, 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Erdoğdu Mahallesi Soğuksu Caddesi’nde yerel seçimler öncesi 8 Mart 2014 tarihinde AK Parti bayrağı asan Kenan Ö., Emre K. ve Adem S. ile bunlara karşı çıkan işyeri sahibi Yusuf G. arasında tartışma çıktı. Kenan Ö., Emre K. ve Adem S. daha sonra, işyeri sahibi Yusuf G.’ nin bayrak astıkları için tepki gösterdiğini ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a küfür ettiğini ileri sürerek şikayette bulundu.

Yusuf G. savcılıkta verdiği ifadede, iş yerine ait aydınlatma direklerine bayrak asılmasına karşı çıktığını belirterek, "O kişilere, 'Bayrakları buraya asamazsınız' dedim. Onlardan biri de bana, ‘Başbakan’ın emri, istediğim yere asarım’ cevabını verdi. Bunun üzerine Başbakan'a küfür ettim. Bayrak asan kişiler de bana küfretti, beni itiklediler. Ben de onlardan davacıyım" dedi.

2 YIL HAPİS CEZASI İSTEMİ

Şikayet üzerine başlatılan soruşturmayı tamamlayan Trabzon Cumhuriyet Savcılığı, Yusuf G. hakkında, ‘Hakaret’ suçlamasıyla, 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Yusuf G.’nin yargılanmasına Trabzon Sulh Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

Yusuf G.’nin ‘yaptığı şikayeti de değerlendiren Cumhuriyet Savcılığı, parti bayrakları asan Kenan Ö. Emre K. ve Adem S. hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler