Trabzon'da "Barış içinde yarış"

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 2009 Mahalli İdareler Seçimlerinin 'barış içinde yarış' sloganıyla yaşanmasını sağlamak için çalıştıklarını söyledi. Atalay, başta valiler olmak üzere seçimlerin tam bir tarafsızlık ve güven içinde yapılması için ilgililerin

Trabzon'da "Barış içinde yarış"

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 2009 Mahalli İdareler Seçimlerinin 'barış içinde yarış' sloganıyla yaşanmasını sağlamak için çalıştıklarını söyledi. Atalay, başta valiler olmak üzere seçimlerin tam bir tarafsızlık ve güven içinde yapılması için ilgililerin gerekli önlemleri almasını istedi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay başkanlığındaki 2009 Mahalli İdareler Seçimi Valiler Bölge Toplantısı, Trabzon, Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize ve Samsun valileri, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Jandarma Genel Komutanlığı Harekat Başkanı Tümgeneral Hüseyin Güçlü, Emniyet Genel Müdürlüğü ve çeşitli bakanlıklardan üst düzey yetkililer ile bölge illerinin il jandarma komutanları ile emniyet müdürlerinin katılımıyla Trabzon Novotel'de yapıldı.

Toplantının basına açık kısmında içerikle ilgili bilgi veren İçişleri Bakanı Beşir Atalay, toplantıda 2009 Mahalli İdareler Seçimleri'nin huzur ve güven içinde yapılmasına yönelik alınacak tedbirlerin ele alınacağını söyledi. Seçim sürecinin 1 Ocak'ta başladığını hatırlatan Atalay, Mahalli İdareler Seçiminin niteliği ve ilgilendirdiği kitle bakımından en kapsamlı seçimler olduğunu anlattı.

AK Parti hükümetleri döneminde yerel yönetimlerle ilgili çok ciddi reform çalışmaları yapıldığını belirten Bakan Atalay, yerel yönetimlerin güçlendirilmesine büyük önem verdiklerini, yerel yönetimler mevzuatının yenilendiğini, yerel yönetimlerin yetkilerinin ve kaynaklarının artırıldığını vurguladı. Başta belediyeler olmak üzere yerel yönetimler arasında adil bir dağılım gerçekleştirdiklerini anlatan Atalay, belediyelere destek sağlarken parti ayırımı gözetmeden hareket ettiklerini söyledi.

Ödeneklerin yanı sıra teftişler ve kadro tahsisinde de hukuki standartlara göre hareket edildiğini anlatan Atalay, parti ayırımı yapmadıklarını bildirdi.

Seçimlerin demokratik siyasi hayatın vazgeçilmez unsurları olduğuna işaret eden Atalay, seçimlerin yargı teminatı altında olduğunu ve bu görevin Anayasa ile yargıya verildiğini ifade etti.

Seçimlerin hür ve demokratik bir ortamda yapılabilmesi için güvenli bir ortamın oluşturulmasının şart olduğunu vurgulayan Atalay, şöyle konuştu: "Hükümetimiz seçim sürecinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için gayret sarf etmektedir. Bu kapsamda yapılan toplantıların 5'incisini Trabzon'da yapıyoruz. Bu süreçte seçimle ilgili kamuoyunu rahatsız edecek tartışmalara yol açacak her türlü tutum ve davranıştan uzak kalmaya özen gösterilecektir. Yerel seçimler ilgilendirdiği kişiler ve doğurduğu sonuçlar

bakımından genel seçimlere nazaran daha hassas bir nitelik arz eder. Bu seçimlerle ilgili güvenlik tedbirlerini alırken bu özelliği dikkate alacağız. Özellikle huzur ve güvenlik ortamından rahatsız olanlar bu ortamı kendi adına değerlendirmek için çalışmaktadır. Bazı yerel aktörler de bu kötü niyetli insanlara malzeme verebilmektedir. Bunun dikkate alınmasında yarar var. Bu ortamın bozulmasına asla fırsat vermeyelim, vermeyeceğiz. Bu seçimlerin 'Barış içinde yarış' sloganıyla yaşanmasını sağlamalıyız."

Gerginlik oluşmasına müsaade etmeyeceklerini anlatan Atalay, şunları söyledi: "Bizim dileğimiz bu manada partilerin ve adayların pozitif kampanyalar yürütmesidir. Bizim idareden beklediğimiz de seçimlerin tam bir tarafsızlık ve güven içinde yürütülmesidir. Bu, başta valiler olmak üzere bütün görevlilerin ortak sorumluluğudur."

SEÇİMDE İDARENİN TARAFSIZLIĞI KONUSUNDA HİÇ KİMSE TEREDDÜDE DÜŞMEMELİ

Seçimlerde idarenin tarafsızlığının çok önemli olduğuna işaret eden Atalay, herkesin bu süreçte idarenin tarafsızlığı konusunda hiçbir tereddüde düşmemesi için ilgililerin özel bir dikkat göstermesini istedi.

Valilerin parti yöneticileriyle bu konuda bir araya gelmelerini ve kendilerini alınan tedbirlerle ilgili bilgilendirmelerini de isteyen Atalay, sözlerine şöyle devam etti: "Parti yöneticileriyle bir araya gelerek alınan tedbirlerle ilgili kendilerini ikna edelim. Bu tedbirlerin ne için alındığını anlatalım. Onlar da buna katılsınlar."

Parti seçim bürolarının hassas yerler olduğunu ve iyi korunması gerektiğini belirten Bakan Atalay, siyasi partilerin ve adayların seçim sürecinde seçim malzemelerinin kullanılması, konvoylar, afiş ve pankart asma gibi konularda ilgili mevzuata göre hareket edilmesinin sağlanması ve gürültü ve görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi konusunda hassas davranılması konusunda uyarılarda bulundu.

Bakan Atalay, seçimlerin huzur ve coşku içinde, güvenli bir ortamda ve demokratik bir şölen havasında geçmesi için herkesin üzerine düşeni yapma konusunda hassas olmasını istedi.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel