Trabzon'da balıkçılara ağ denetimi

Kullanımı ve Balıkçı Barınakları’nda bulundurulması yasaklanan tek katlı misina ağları, çoklu tek kat misina ağları ve dolanan ağların denetimi yapıldı. Trabzon'un Merkez, Sürmene, Araklı, Arsin ve Yomra ilçelerinde bulunan balıkçı barınağı ve çekek yerle

Trabzon'da balıkçılara ağ denetimi

Kullanımı ve Balıkçı Barınakları’nda bulundurulması yasaklanan tek katlı misina ağları, çoklu tek kat misina ağları ve dolanan ağların denetimi yapıldı. Trabzon'un Merkez, Sürmene, Araklı, Arsin ve Yomra ilçelerinde bulunan balıkçı barınağı ve çekek yerlerinde av araç ve gereçleri yönünden denetim çalışması sonucunda 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununca kullanımı yasak olan tek kat misina ağları ve çoklu tek kat misina ağları olan 38 adet çeşitli boylarda misina ağına el konuldu ve 4 kişiye 923'er TL idari para cezası uygulandı ve av araçları imha edildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sabri Topbaş “Bu av aracının misinası suyu emmemesi sebebiyle hayalet avcılığa devam ettiği ve çabuk parçalanıp koptuğundan ötürü deniz diplerinde büyük parçalara ayrılarak yıllarca bozulmadan kalmaktadır. Balıklar ve diğer deniz canlıları bu parçalanmış başıboş ağlara takılarak ölmekte ve ekosisteme zarar vermektedir. Balıkçılarımızın sürdürülebilir balıkçılık ve deniz ekosisteminin korunabilmesi için yasaklanmış av araç ve gereçlerini kullanmaması ve avlanma kurallarına riayet etmeleri önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler