Trabzon'da balık memnun etmedi!

Balıkçılar için 15 Nisan’da başlayan av yasağı bir Eylül itibariyle sona ermesiyle birlikte ilk ağlarını denize atılmasıyla tezgahlara gelen balıklar ne satıcıyı memnun etti ne de alıcıyı.18 yıllık balıkçı olan Serkan Yılmaz, avlanma mevsimi başlamasına r

Trabzon'da balık memnun etmedi!

Balıkçılar için 15 Nisan’da başlayan av yasağı bir Eylül itibariyle sona ermesiyle birlikte ilk ağlarını denize atılmasıyla tezgahlara gelen balıklar ne satıcıyı memnun etti ne de alıcıyı.

18 yıllık balıkçı olan Serkan Yılmaz, avlanma mevsimi başlamasına rağmen tezgahların çok cılız kaldığını belirterek, "Tezgahlar boş gibi hiç balık çeşidi yok. Balık nesli hızla eriyor. Bir sezonun bolluk içinde geçip-geçmeyeceğini anlamamız için çinekop ve lüfer gibi balıkların kafadan görünmesi lazımdı.

Ama bu balıkların hiç biri yok. Normalde bu bölgede yaz balıkçılığı da yapılırdı ama eski yaz bılıkçılığı kalmadı. Karagöz, Levrek, Mavroz, Yeşil İzmarit gibi balıkları yazları tutardık ama bugün bu balık türleri artık hafızamızıdan silinmeye başladı. Bu yıl yaz balıkçılığı yapılmamasına rağmen yine istenilen balık yok. Tezgahlar boş gibi duruyor" dedi.

Öte yandan Trabzon Balık pazarında palamutun fiyatı kilosuna göre değişiyor. 5 TL'den 8 TL'ye kadar tezgahlarda palamut satılırken, istavrit ise 12 TL 'ye satılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler