Trabzon'da Ayasofya tepkisi

Uzun süredir camiye çevrilmesiyle ilgili Türkiye ve Trabzon gündeminde tartışılan Trabzon Ayasofya Müzesi’nde fiziksel değişiklikler yapılmak için çalışmalar başlatıldı. Önceki gün Ayasofya Müzesi’nin duvarlarında bulunan freskleri ve yerde bulunan sembol

Trabzon'da Ayasofya tepkisi
Uzun süredir camiye çevrilmesiyle ilgili Türkiye ve Trabzon gündeminde tartışılan Trabzon Ayasofya Müzesi’nde fiziksel değişiklikler yapılmak için çalışmalar başlatıldı.
 
Önceki gün Ayasofya Müzesi’nin duvarlarında bulunan freskleri ve yerde bulunan sembolleri kapatmak için demirler ve tahtalar getirildi. Fakat vatandaşın tepkisi ile karşılaşıldı ve müzenin içine sokulmayan malzemeler bahçeye bırakıldı.
 
İddiaya göre, fiziki tadilat için gelen yetkililer, “İlk etapta orta alanda yerde bulunan semboller kapatılacak. İslam Cumhuriyeti kurmamız için bu işlemleri yapmamız şart” ifadelerini kullanınca çevredeki vatandaş ve esnaflardan büyük tepki aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel