Trabzon'da Ayasofya için sona doğru

Trabzon Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa gerçekleştirdikleri Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi'nde rekreasyon düzenleme çalışmalarında sona yaklaşıldı.Yüklenici firmanın çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürdüğü Ayasofya Kentsel Dönüşüm rekreasyon düzenl

Trabzon'da Ayasofya için sona doğru

Trabzon Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa gerçekleştirdikleri Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi'nde rekreasyon düzenleme çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Yüklenici firmanın çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürdüğü Ayasofya Kentsel Dönüşüm rekreasyon düzenlemesinin tamamlanması ile Ayasofya'nın çevresi güzel bir görünüme kavuşturulmuş olacak.

Ayasofya'nın çevresini çarpık yapılaşmadan kurtarmak amacıyla 44 binanın kamulaştırılarak yıkıldığı ve hak sahiplerine yaklaşık 40 milyon TL'nin ödendiği kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, "Kentin balkonu diye tabir edilen Ayasofya'da, Trabzon'un yöresel el sanatları ürünlerinin satışı ve tanıtımının yapılacağı alanların da oluşturacak. Tarihin, kültürün ve sanatın kenti olan Trabzon'un, Ayasofya bölgesindeki bu güzel birlikteliğin, şehrimizi ileriye taşıyacak, dünya kenti yapacak adımların en önemlilerinden biri olduğunu ve bunun gerçekleşmesi ile de mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum" dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon'u 'marka kent' haline getirecek ve Dünya'da yaşanılabilir kentler düzeyinde üst sıralara taşıyacak adımlarından bir tanesi olan Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi'nde rekreasyon yapımının bu yılın ilk çeyreğinde tamamlanarak hizmete sunulacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel