Trabzon'da asılsız ihbarlar zorda bırakıyor

'110-Alo İtfaiye' ve '112-Acil Servis'ten sonra şimdi de '122-Alo AFAD Hattı' asılsız ihbarların hedefi haline geldi.Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon İl Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Ömer Kıratlı, asılsız ihbarların kendilerini zor durumda bıraktığını

Trabzon'da asılsız ihbarlar zorda bırakıyor

'110-Alo İtfaiye' ve '112-Acil Servis'ten sonra şimdi de '122-Alo AFAD Hattı' asılsız ihbarların hedefi haline geldi.

Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon İl Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Ömer Kıratlı, asılsız ihbarların kendilerini zor durumda bıraktığını belirterek yine de gelen bütün ihbarları büyük bir titizlikle incelediklerini söyledi.

Kendilerine 2013 yılında yaklaşık 24 bin ihbar telefonu geldiğini, bunların 30 kadarının değerlendirildiğini, 400 kadarının ise farklı kurumlara ait olduğunu ifade eden Kıratlı, “AFAD ve acil durum ihbarlarının alınabilmesi maksadıyla '122 Alo AFAD Hattı' tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da faaliyete geçirilerek 7/24 çağrı alınabilmektedir. Maalesef diğer kurumlarda olduğu gibi asılsız ihbarlar bizleri de meşgul etmektedir.

Alo AFAD Hattı'na 1 Haziran 2012 tarihinden günümüze kadar 39 bin 700 kadar çağrı gelmiş, bu çağrılardan 92’sine müdahale edilmiştir. Diğer çağrılar farklı kurumlarla ilgili ya da asılsız veya meşgul edici boş çağrılardır. Bu yılın ilk 5 aylık döneminde ise yaklaşık 12 bin kadar ihbar gelip bunlardan çok az sayıdaki teyit edilmek suretiyle müdahale edilip değerlendirilmiştir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler