Trabzon'da Artvin fırtınası

9 Mart 2010 tarihinde kurulan ve başkanlığını Ahmet Külekçi’nin yaptığı Trabzon Artvinliler Derneğinin her yıl geleneksel olarak organize ettiği Kurtuluş dayanışma ve paylaşma gecesi muhteşemdi. KTÜ Sahil Tesislerinde gerçekleşen geceye bürokrat-siyaset-i

Trabzon'da Artvin fırtınası

9 Mart 2010 tarihinde kurulan ve başkanlığını Ahmet Külekçi’nin yaptığı Trabzon Artvinliler Derneğinin her yıl geleneksel olarak organize ettiği Kurtuluş dayanışma ve paylaşma gecesi muhteşemdi. KTÜ Sahil Tesislerinde gerçekleşen geceye bürokrat-siyaset-iş-basın ve spor camiasından büyük bir katılım oldu

TEK HEDEFİMİZ ÖĞRNCİ YURDU KAZANDIRMAK

Gecenin açılış konuşmasında konuşan Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi derneği kurmaktaki tek amaçlarının Trabzon’da öğrenci yurdu ve misafirhane kazandırmak olduğunu belirterek şunları söyledi: “Trabzon'da 2 bin Artvinli öğrencimiz var. Öğrencilerimizin konaklama noktasında çok ciddi sorunları var. Biz öğrencilerimiz için Trabzon'da bir “Artvin Öğrenci Yurdu” kazandırabilirsek ve Trabzon'a özellikle çeşitli sağlık sorunları nedeniyle tedavi görmeye gelen hastalarımıza, yakınlarına konaklayabilecekleri bir misafirhane kazandırabilirsek, biz derneğin amacında ulaştığını söyleyeceğiz. Belirttiğim hususların çok büyük ihtiyaç olduğunu belirtmek istiyorum”

CANKURTARAN TÜNELİ BİZİ SİZE DAHA ÇOK YAKINLAŞTIRACAK

Artvin Valisi Kemal Cirit ise yaptığı konuşmada “Trabzonlular derler ya ‘Bize Her Yer Trabzon’ diye bende bugün diyorum ki “Bize de Her Yer Artvin. Sizlere Artvin’den, Arhavi’den, Hopa’dan, Kemalpaşa’dan, Borçka’dan, Murgul’dan, Ardanuç’tan, Şavşat’tan, Yusufeli’nden, Barhal’dan, Macahel’den   bütün Artvin’den selamlar getirdim, selam olsun hepinize" diyerek şunları söyledi: “ Ben huzurlarınızda Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi Beyefendi ile Yönetim Kurulu Üyelerini bir kez daha tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum. Ben Valisi olmaktan gurur duyduğum Artvin’imizin önümüzdeki süreç içerisinde birçok noktada enlere ulaştığını ifade etmek istiyorum. İnşallah Borçka-Hopa Cankurtaran Tüneli bu yılsonunda hizmete girdiğinde Trabzon’a daha da yaklaşmış olacağız. Yapımı tamamlandığın da ise ülkemizin en uzun tüneli olacak.  Rize-Ovit Tüneli tamamlanıncaya kadar"

85.jpg

ARTVİNLİLERİN ŞEHRİMİZE KATKISI BÜYÜK

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ise, Trabzon için üreten, Trabzon için çalışan, eğitiminde, sağlığında, sivil toplumunda, siyasetinde,  bürokrasisinde ve bütün alanlarda görev alan Artvinlilere hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek “Bu coğrafya maalesef ekmek davasına çok göç vermiştir. Bu göçlerden bir kısmı uzak memleketlere olmuş ama bir kısmı da kendi içerisinde gerçekleşmiş. Bu anlamda Trabzon aslında bölgenin özellikle Doğu Karadeniz’in bir özeti bir mozaiği olmuştur. Bu zengin mozaik çalışkan insanlardan oluşan bu mozaik Trabzon’u bu hale getirmiş yarınlara umutla bakmasını sağlıyor. Onun için bu mozaikte yer alan Artvinlilere Trabzon için üreten Trabzon için çalışan ve eğitiminde, sağlığında, sivil toplumunda siyasetinde bürokrasisinde bütün alanlarda görev alan Artvinlilere hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Şehrimizin kültür sanat ve diğer alanlarında gelişmesinde olanak sağlayan Artvinlilere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.  

TRABZON ARTVİNLİLERİNDİR

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise, Artvin’in düşman işgalinden kurtuluş etkinlikleri gecesine beş yıldır düzenli  katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Artvin’in çalışkan insanları sadece Trabzon da değil tüm Türkiye’mizde ürettikleriyle ayrı bir yer ayrı bir konum elde etmiş durumdalar. Onların eğitimdeki okumuş insan kitlesindeki oransal büyüklüklerini de çok büyük bir saygıyla ve hayranlıkla izliyoruz. Son olarak da diyoruz ki Trabzon Artvinlilerindir, Artvin kökenlilerindir. Her zaman kendilerini burada hissetmeleri, bu şehrin barış ve kardeşliğine katkılarından dolayı onların hepsini saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

ARTVİNLİ HEMŞERİLERİMİZLE AYNI TAVANIN BALIKLARIYIZ

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç ise yaptığı konuşmada Trabzon Artvinliler Derneğinin başarılı hizmetlere imza attığını belirterek “Dernek başkanı Ahmet Külekçi kardeşimi yürekten kutluyor başarıların devamını diliyorum .Trabzon-Artvin kardeşliğinin ve dostluğun pekişmesinde katkı sunarak hemşerilerini yalnız bırakmıyorlar. Bizler zaten aynı tavanın balıklarıyız. Artvin insanının bu şehir nazarında ayrı bir yeri ve değeri vardır” dedi.

TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE AYNI GURURU YAŞIYORUZ

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ise yaptığı konuşmada “Sevgili dostlarım Trabzon’da Artvin’in vatan topraklarına yeniden katılmasının hasretin 35 seneyi aşkın hasretin bitmesinin 94. yılını kutlamaktan onur duyuyoruz, şeref duyuyoruz. Herhalde Artvin kadar Türkiye’de kurtuluş gününü Türkiye’nin hemen her yerinde yaygın olarak kutlayan bir şehir daha yoktur diye düşünüyorum ve bununla gurur duyuyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Artvinliler tulum, zurna ve akordeon eşliğinde horon oynayıp,  halaylar çekti. Ayrıca etkinlikte daha önce düzenlenen bir yarışmada Türkiye birincisi olan Artvin Belediyesi Halk Dansları Topluluğu yöresel oyunlar oynadı. Gecenin finaline ise KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünde Öğretim Görevlisi Özdemir Hafızoğlu yönetiminde usta sanatçı Salim Önder’in konseri damgasını vurdu.

konser-1.jpg

GECEYE BÜYÜK İLGİ VARDI

KTÜ Sahil Tesislerinde gerçekleşen 7 Mart Artvin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94.Yıldönümü gecesine her kesimden büyük bir katılım oldu. İşte geceye katılanlar: Artvin Valisi Kemal Cirit, Trabzon Valisi  Abdil Celil Öz, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Arsin Belediye Başkanı Dr.Erdem Şen, Trabzon Adalet Komisyonu 2.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Turan Ahmet Taşkaya, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Önsel Uzun, MHP Trabzon İl Teşkilat Başkanı Oktay Kaplan, MHP Ortahisar İlçe Başkan Vekili Tülin Taşkın ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Trabzon Milletvekili aday-adayları Muhammet Balta-Şeref Malkoç-Mehmet Atalay-Salih Cora-Necmi Mazlum CHP Trabzon Milletvekili aday adayları Yavuz Karan, Ahmet Kaya, Osman Şahinler, Ferda Kudunoğlu, Trabzonspor Kulübü Yöneticileri Engin Hacısalihoğlu ile Köksal Sadıklar, ASFK Örgütlenme Sekreteri  Orhan Bal, TGC Başkan Yardımcısı Nevzat Yılmaz, Artvin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tolga Gül, Artvin Faal Gazeteciler Dernek Başkan Yardımcısı Turan Şentürk, İstanbul Artvinliler Hizmet Vakfı Başkanı Hakan Bekar, İstanbul Artvin Dernekler Federasyonu Başkanı Sinan Temiz'e, Rize Artvinliler Derneği Başkanı İsmet Sivrikaya, Trabzon'da faaliyet gösteren çeşitli vakıf ve dernek yöneticileri, Trabzon'da ticari faaliyet gösteren Artvinli işadamları, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan Artvinliler, KTÜ Öğretim Üyeleri, Trabzon'da öğrenim gören üniversite öğrencilerinin yanı-sıra Trabzon ve Artvin basını katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel