Trabzon'da arkadaş katiline ceza yağdı!

Trabzon 2 Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık Mahmut Y (40) hazır bulundu. Hakkında “Kasten adam öldüme ve 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet” suçundan dava açılan sanık Mahmut Y, daha önceki ifadesinde alkollü olduğu için olay anını tam olarak

Trabzon'da arkadaş katiline ceza yağdı!

Trabzon 2 Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık Mahmut Y (40) hazır bulundu. Hakkında “Kasten adam öldüme ve 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet” suçundan dava açılan sanık Mahmut Y, daha önceki ifadesinde alkollü olduğu için olay anını tam olarak hatırlayamadığını belirterek araçta konuşurken maktülün elinde silahı gördüğünü, silahı almak için hamle yapıp çekiştirdikleri sırada Cüneyt’i vurulmuş halde gördüğünü silahın nasıl patladığını ise bilmediğini söyledi.

Son kez hakim karşısına çıkan sanık Mahmut Y, duruşmadaki ifadesinde maktül Cüneyt Balekoğlu (34) ile arkadaşı ve dost olduklarını belirterek “Maktül benim dostum ve arkadaşımdır. Aramızda hiçbir anlaşmazlık yoktu. Kasten öldürme iddiasını çirkin bir yakıştırma olarak görüyorum” dedi. Mahkeme heyeti sanık Mahmut Y’yi “Kasten öldürme” suçundan dolayı önce müebbet hapis cezası ile cezalandırırken bu cezasında daha sonra indirime giderek 25 yıl hapis olarak belirledi.

Mahkeme heyeti sanık Mahmut Y’yi ruhsatsız tabanca taşımak suçundan da 10 ay olmak üzere toplam 25 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı.

Öte yandan 4 Nisan 2013 tarihinde Of ilçesi Güresen Köyü’nde meydana gelen olayda Cüneyt Balekoğlu araç içersinde tabanca ile başından vurulmuş olarak bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel