Trabzon'da Arapça kursu sonlandı

  Trabzon'un Beşikdüzü ilçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce düzenlenen 120 saatlik Arapça kursu törenle sona erdi. Kurs öğretmenliğini Vakfıkebir Müftülüğü Hafız Hasan Kaan Kur'an Kursu yöneticisi Ekrem Akbaş'ın yaptığı Arapça kursuna imam hatipler ve

Trabzon'da Arapça kursu sonlandı

 

 

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce düzenlenen 120 saatlik Arapça kursu törenle sona erdi. Kurs öğretmenliğini Vakfıkebir Müftülüğü Hafız Hasan Kaan Kur'an Kursu yöneticisi Ekrem Akbaş'ın yaptığı Arapça kursuna imam hatipler ve vatandaşlar katıldı. Kursu başarı ile bitirenlere törenle belgeleri verildi.

 

Belge töreninde konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hayrettin Deniz, "Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak katılımcıların çoğunluğunun imam hatip olduğu böyle bir kursu düzenlediğimizden dolayı çok mutluyum. Ben inanıyorum ki bu kursumuz başta imam hatiplerimiz olmak üzere bütün katılımcılar için çok yararlı oldu. Sevgili Peygamberimiz bir Hadis-i Şeriflerinde 'ilim Çin'de de olsa alınız' buyurmaktadır. Biz ilmin çok yakında olduğunu tespit ettik. İlim sahibi arkadaşımız da bizi kırmadı. Değerli büyüklerimiz de onay verdiler. Ayağımıza gelen ilimden de değerli katılımcı arkadaşlarımız yararlandılar. Bu günden sonra imam arkadaşlarımız gerek Arapça metinleri gerekse Kur'an-ı Kerim'i daha iyi anlayarak okuyacaklardır. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da Halk Eğitim Müdürlüğü olarak insanlarımıza hizmet sunmaya devam edeceğiz." dedi.

 

arapca-kursunu-basari-ile-bitirenlere-torenle-3790654_o.jpg

 

Konuşmaların ardından kursu başarı ile bitiren 20 kişiye belgeleri verildi. Belge törenine Beşikdüzü İlçe Müftüsü Ömer Tütüncü, Vakfıkebir İlçe Müftüsü Ahmet Tokdemir, imam hatipler ve vatandaşlar katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel