Trabzon'da Arap turistler onlara yaradı!

Doğu Karadeniz Bölgesi son yıllarda Arap ülkelerinden gelen turistlerin akınına uğrarken, turistlere boş evlerini kiralayan Trabzonlular önemli bir gelir kapısı elde etti. Emlak sektöründeki canlanma beraberinde farklı sektörleri de beslerken, Arap turist

Trabzon'da Arap turistler onlara yaradı!

Doğu Karadeniz Bölgesi son yıllarda Arap ülkelerinden gelen turistlerin akınına uğrarken, turistlere boş evlerini kiralayan Trabzonlular önemli bir gelir kapısı elde etti. Emlak sektöründeki canlanma beraberinde farklı sektörleri de beslerken, Arap turistlere kiralanan evler 2. el eşya ve mobilya satan iş yerlerinin de işlerinin açılmasına sağladı. 
Trabzon’da boş evlerini ve dairelerini mevkisine ve büyüklüğüne göre aylık 2 bin TL'den-5 Bin TL'ye kadar varan rakamlarla Arap turistlere kiralayan vatandaşlar, ikinci el eşya dükkanlarından aldıkları eşyalarla da boş evlerini donatıyor. Arap turistler yaz mevsimi bitip memleketlerine döndüklerinde ise Trabzonlular, eşyaları tekrar ikinci el eşya dükkanlarına satıyorlar. 


Trabzon’da 10 senedir ikinci el eşya alıp satan Miraç Bulut, konuyla ilgili İHA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların ikinci el eşya dükkanlarından aldıkları eşyalarla birlikte ev donattıkları ve Arap turistlere kiraladıklarını belirterek, “Trabzon’da birkaç senedir yoğun bir şekilde Arap turistler gelmeye başladı. Trabzon’lu vatandaşlarımız Arap turistlere evlerini kiraya vermeye de başladı. Bizden ikinci el eşya alarak, evlerini donatıyorlar. Arap turistlere kiralıyorlar. Turistler gidince eşyaları tekrar bize getirip satıyorlar” dedi.

2. EL EŞYA SATAN HIRSIZLARA KİMLİK FOTOKOPİLİ ÖNLEM 
Trabzon’da hırsızlar özellikle yaz aylarında ikinci el eşya satıcılarını kullanarak çaldıkları hırsızlık mallarını ellerinden çıkarmaya çalıştığına da dikkat çeken Bulut, hırsızların girdikleri evlerden çaldıkları eşyaları ikinci el eşya satıcılarına satmasının önüne geçmek için sektörlerinde çeşitli tedbirler aldıklarını söyledi. 2. el eşya satmak isteyen vatandaşlardan kimlik fotokopisi istediklerini kaydeden Bulut, “3-5 sene önce hırsızlar ikinci el eşya satıcılarını kullanarak hırsızlık yapmaya çalışıyordu. Ama tabi ki zaman geçtikçe bizde önlemler almaya başladık. Bizde eşyasını bize satanlardan kimlik fotokopisi almaya başladık. Almak zorundayız çünkü kimin ne olduğu belli olmuyor, bir olay olduğunda biz de zor durumda kalıyoruz. Eşya nereden alındı, kim tarafından alındı biz bunları not etmemiz gerekiyor. Biz genelde eşyalı ve içinde ailenin olmadığı evlerden eşya almıyoruz. Trabzon'da ikinci el eşya satan esnaflar bu uygulamayı yapıyor. Hırsızların bize çaldıkları eşyaları satma olayı bu uygulamayla birlikte sona erdi” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel